Искаме вето от президента, защото в тази една година обсъждане

...
Искаме вето от президента, защото в тази една година обсъждане
Коментари Харесай

Бизнесът: Заради закона за шума ще стане страшно

Искаме несъгласие от президента, тъй като в тази една година разискване на закона внесохме към 70 страници предложенията за промени от страна на бизнеса, в признатия закон не беше отразено нито едно от тях. Това сподели пред bTV ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов във връзка Закона за шума.
Ние осъзнаваме, че има потребност от подобен закон, и не сме срещу това. Сега разбираме обаче, че в 23.00 часа би трябвало да настане нощна тишина, т.е. би трябвало да бъде изключена озвучителната техника. Така написано, значи че можем да стоим в градината. В последваща точка се споделя обаче, че не може да има гласово-звуково добиване след 23.00 часа, което допускаме, че е диалект. Ние искахме градините на заведенията да работят до 00.30 часа, означи Алибегов.

Проблемът е доста огромен и ние желаеме да има райониране във всеки един град. Или както го направиха в Гърция – изнесоха шумните заведения до летището. Това беше едно от предложенията ни – да има подобен увеселителен център до летището и в централната градска част да няма звук от заведения вечер, уточни ръководителят на Българската асоциация на заведенията.

Проблем е и че Министерство на вътрешните работи няма толкоз доста фрагменти и за това нещо, както и нужната подготовка. Те би трябвало да се занимават с същинската престъпност, а не да замерват шума и да вървят по всеки един сигнал за звук. От другата седмица, когато законът влиза в действие, ще стане ужасно – ще има всеобщо сигнали, без значение има ли, няма ли звук. А и се поражда огромна причина за корупция измежду служителите на реда, които ще управляват шума и ще имат право да затварят заведенията, сподели още Ричард Алибегов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР