Искаме да видим съдебната система на България по-ефикасна в борбата

...
Искаме да видим съдебната система на България по-ефикасна в борбата
Коментари Харесай

Еврокомисар Йоурова: Искаме съдебната система на България да бъде по-ефикасна в борбата с корупцията

Искаме да забележим правосъдната система на България по-ефикасна в битката с корупцията и проведената престъпност. Искаме да забележим осезаеми резултати от българските промени.

Това сподели еврокомисарят по правораздаване Вера Йоурова преди да вземе присъединяване в неофициалния Съвет "Правосъдие и вътрешни работи " в София. Идеята за обязаност сред европейските фондове и върховенството на закона ще продължи да се разисква и по време на австрийското председателство, разяснява Йоурова. Тя добави, че се надява да получи поддръжка за тази концепция от държавите-членки. Еврокомисарят подчертава, че през днешния ден ще показа и позицията си за върховенството на закона в онлайн сферата, за езика на омразата и незаконнното наличие онлайн.

Евркомисар Йоурова сподели още, че Европейска комисия следи от близко обстановката в Румъния, където жителите стачкуват против новата промяна в правосъдната система и корупцията. Йоурова означи, че Европейска комисия желае да види промени, които да доведат до по-голяма самостоятелност на правосъдната система, успеваемост и до повишение на доверието на хората в нея. По думите й, протичащото се в Румъния може да е стеснителен сигнал, че нещата не вървят в вярната посока и означи желанието на Европейска комисия за разговор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР