Искаме да бъдем в състояние да помогнем, подчерта той. Според

...
Искаме да бъдем в състояние да помогнем, подчерта той. Според
Коментари Харесай

Борел: Украйна има нужда от 2,5 млн. снаряда годишно, ЕС може да ...

Искаме да бъдем в положение да помогнем, акцентира той. Според него се чака до края на годината Европейски Съюз да обезпечи на силите на Киев към 1,15 милиона снаряда, а до момента са били предоставени към 350 хиляди от запасите. По думите му по двустранни съглашения Украйна си е осигурила още 350 хиляди снаряда. До края на март чакаме със взаимни публични поръчки да бъдат създадени към 150 хиляди снаряда, посочи Борел.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността разясни, че към този момент Евросъюзът извършва на половина задачата 35 на 100 от публичните поръчки в региона на защитата да бъдат взаимни. Държавите от Европейски Съюз взимат решенията за защитата, Европейска комисия дава отговор единствено за политиката за произвеждане, добави Борел. Той прикани Европейски Съюз да преодолее разликите във въоръжението и акцентира на събитието, че Съединени американски щати влагат в защита четири пъти повече от страните в Европа.

 

Борел посочи, че все още 90 на 100 от военното произвеждане в Европейски Съюз е концентрирано единствено в няколко страни и се регистрира липса не толкоз на индустриални благоприятни условия, колкото на средства за покупката на муниции и съоръжение. Той добави, че до началото на войната в Украйна едвам 40 на 100 от военното съоръжение е било европейско произвеждане, от което половината е било за експорт. Днес потребността да купуваме от страни отвън Европейски Съюз нараства, разяснява Борел и добави, че към момента по този въпрос няма единогласие.

 

Войната е на нашите граници и показва, че незабавно би трябвало да разгърнем опциите за военно произвеждане. Тази война наподобява скоро няма да свърши, търсенето на военно съоръжение пораства, сподели още висшият представител.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР