Искам да споделя с вас една проста, но много удовлетворяваща

...
Искам да споделя с вас една проста, но много удовлетворяваща
Коментари Харесай

Пилешки бутчета с картофи и гъби на фурна. Истинска наслада!

Искам да споделя с вас една елементарна, само че доста удовлетворяваща рецепта за пилешки бутчета с картофи и гъби на фурна. Това ядене е изключително вкусно в сезона на гъбите.

Ако не разполагате с горски гъби, можете да употребявате, както пресни, по този начин и замразени гъби.

Съставки:

гъби – 300 грама;пилешки бутчета – 3 броя;картофи – 8 броялук – 1 бройкашкавал – 100 грама; сол, подправки – на вкус;майонеза – 1 супена лъжица.

Начин на подготвяне:

Обелете, нарежете и сварете гъбите в подсолена вода за към 15 минути. След това ги прецедете.Нарежете пилешките бутчета на две, измийте ги и ги подсушете.Лукът се обелва и нарязва. Сложете месото в дълбока купа, прибавете майонеза и лук. Разбъркайте добре и оставете да се маринова за 30-40 минути. Обелете картофите.В долната част на термоустойчива форма за печене поставете картофите, нарязани на тънки филийки. Посолете и прибавете 100 мл вода. След това сложете гъбите, в случай че желаете, можете да добавите специфична фалшификация с аромат на диви гъби.След това сложете лука, както и маринованото месо.Поставете формата в авансово загрята фурна и печете на 200 градуса за 30 минути.Настържете кашкавала на едро ренде.Извадете ястието от фурната, поръсете го обилно с кашкавал и печете още веднъж за още 15 минути.

Вижте още: Млечно-ванилова торта. Бърза и лесна за подготвяне!

Много вкусните пилешки бутчета с гъби и картофи, изпечени във фурната, се сервират горещи на масата.

Приятен вкус!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР