Искам да се повишат заплатите на пожарникарите и полицаите, но

...
Искам да се повишат заплатите на пожарникарите и полицаите, но
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Гарантирам, че Дунарит няма да отиде при Пеевски

Искам да се покачат заплатите на пожарникарите и служителите на реда, само че би трябвало да се купуват изтребители и военна техника. И с нашите съдружни сътрудници "Обединени патриоти " сме спечелили изборите с обещания за повишение на пенсиите и заплатите на учителите. Това сподели пред bTV министър председателят Бойко Борисов във връзка митингите на униформените, които сложиха искане за по-добро възнаграждение и условия за труд.

Борисов разяснява и оповестения преди дни политически план на шоумена Слави Трифонов. "Пожелавам му триумф. Това е демокрацията. Вече пет пъти слушаме, че ще се внасят качествени хора извън. Но ще му дам една писалка да напише три имена, под които да се подпише, че няма да го издънят. В ГЕРБ има кметове, зам.-кметове, регионални шефове, общински съветници. Това са 3000 души, 5% от които може да те издънят. Със страдалчество слушам за всяка нова партия, събира се една мръсна пяна, да се очистиш от нея не е елементарно ", изясни министър-председателят.

Председателят на ГЕРБ изрично съобщи, че не познава някогашния началник на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков. По думите му след предходното премахване на Влайков локалните организации ходатайствали пред зам.-председателят Цветан Цветанов с претекста, че се бил поправил. Борисов пък изобщо не желал и да чува за другия абсурден кадър на ГЕРБ – ексдепутата Живко Мартинов, станал прочут около "Суджукгейт ".

Борисов пресметна, че след към 3 хиляди години "българите ще се радват " на работещия хидровъзел "Цанков камък ". "Смисълът на плана защо е? За 80 мегавата даваме милиарди. Ако не бяхме дали още 160 милиона, с цел да го довършим, щеше да остане "паметник на нелепостта ", добави Бойко Борисов. По думите му той нямал никакви терзания от заканите на Корнелия Нинова, че ще съди всеки, който замеси нейното име и това на Българска социалистическа партия в корупция към плана "Цанков камък ". Според него Нинова трябвало да си поеме отговорността като ръководител на партията, по времето на която е бил строен хидровъзелът.

Борисов сложи "добра оценка " на първите 100 дни от ръководството на трития му кабинет. По думите му направеното от ГЕРБ през последните седем години е видно и се усеща от хората - не бил инцидентен растежът на стопанската система, бюджетният остатък, спадът на безработицата. Инвестициите пък били най-вече в фабрики, произвеждане и промишленост.

Според него военната промишленост работела на по-високи обороти, в сравнение с в най-хубавите й години през социализма.

"На входа и на изхода са се наредили частните компании. Всъщност държавните фабрики работят като на ишлеме и облагите отиват в частните компании. Държавата има ангажимент държавните фабрики да работят и "Кинтекс " да работи за тях. Не може заводите и търговецът да работят за медиатори. Затова желаеме да махнем медиаторите. ", разгласи той.

" "Дунарит " работи и си заплаща отговорностите, никой не го закача. Няма потребност страната да се намесва, откакто си заплати отговорностите. Не желая да знам и не е моя работа кой е притежател на предприятието ", добави Борисов.

На въпрос заема ли страна страната в свадите сред Цветан Василев и Делян Пеевски, министър председателят сподели следното: "Нито единият, нито другия ме интересуват. Мен ме интересува "Кинтекс " да докарва контракти, тъй като работят хора там. Предупредих преди месеци, че пришиването на Пеевски към мен ще бъде опорна точка на Христо Иванов и хората към него. "

По думите на министър-председателя "сянката на Пеевски не надничала зад свадите във военната индустрия ". "Категорично мога да уверя, че "Дунарит " няма никога да отиде при Пеевски. Лобистите бързат пред вятъра да приказвам ", акцентира Бойко Борисов.

Той добави, че не общувал с депутата от Движение за права и свободи и не знаел дали има ползи във военната промишленост.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР