Искам да се извиня на партия ГЕРБ и лично на

...
Искам да се извиня на партия ГЕРБ и лично на
Коментари Харесай

Живко Мартинов от скандала Суджукгейт: Още съм член на ГЕРБ, но вече не търся премиера

Искам да се извиня на партия ГЕРБ и персонално на премиера за този скандал. Това сподели някогашният народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов, станал прочут след „ Суджукгейт”.

Мартинов съобщи, че още е член на ГЕРБ. Той разкри, че тези удари против него към този момент са дали отражение. „ Загубих татко си след инсулт, аз получих инсулт, само че се възвръщам. Не диря премиера Борисов след този случай. Преди това сме се търсили и сме си правили услуги. Когато има проблеми в района на Добрич, съм съдействал. Чувствам се афектиран поради това, което се изписа за мен. Той постоянно е бил прецизен и правилен с мен. Сценарият е изработен от дълго време от кръгове към Българска социалистическа партия “, сподели Мартинов пред bTV.

Скандалът, който беше запомнен като „ Суджукгейт ", избухна през предходната година. Главната роля в него е на някогашния към този момент народен представител от ръководещата партия ГЕРБ Живко Мартинов. Той упражнявал напън върху Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и други институции в Добрич и региона, а търговец на месо, бил изнудван да даде 4 тона суджук с обяснението, че те са за премиера Бойко Борисов, оповестиха тогава от държавното обвиняване.

Софийската градска прокуратура повдигна 6 обвинявания против Мартинов. На Мартинов е избрана мярка за неотклонение- гаранция от 45 хиляди лв.. По-късно сумата е понижена. В хода на следствието очевидци настояват, че са били подложени на напън и закани да не дават показания против някогашния народен представител.

Антон Проданов е индивидът, който по думите му, в продължение на няколко години е давал суджуци, пастърма и филе на Живко Мартинов. Той е един от очевидците по делото против Мартинов.

В студиото бе и предприемачът от Добрич Петър Малджиев. „ Занимавам се с хотелиерство и ресторантьорство, имам и игрални зали. При мен са работили над 5000 души личен състав, никой не се е оплакал от мен. Всички ме познават. Появи се една група необразовани хора, ръководена от Антон Проданов, който дължи над 6 милиона лв. на данъчните, и започнаха да ме упрекват в закани за ликвидиране. Тези хора пишат две години тъжби против мен. Този човек ми дължи стотици левове наеми “, разкри той.

„ Учудени сме от обвиняванията за настояването на тонове суджук. Как ще приказвам такива неща за индивида. Суджуците си ги върша персонално аз от дивеч, ловджия съм. Не съм слагал на никой в джоба суджук. Кой може да изяде 4 тона суджук? “, означи Мартинов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР