Искам да кажа нещо за оръжието на престъплението. Нещо, което,

...
Искам да кажа нещо за оръжието на престъплението. Нещо, което,
Коментари Харесай

Даниела Пенкова: Не мама е подарила джип на пишлемето, а ние

Искам да кажа нещо за ”оръжието ” на закононарушението. Нещо, което, сигурна съм, никоя медия няма да се сети да изтъкне. Сега всички повтарят, че мама му е подарила джип на пишлемето. Но в действителност не тя му го е подарила, а ние. Ето за какво:
1. Джипът се води на компанията на мама. Това значи, че се регистрира като фирмен разход и не се полза с корпоративен налог. 10% подарък от нас.

2. Джипът не се води лек автомобил, защото моделът е 6+1 места. Това значи, че на компанията е върнат Данък добавена стойност.

Още 20% подарък от нас. Всъщност това е и повода всички баровци да карат джипове - просто данъкоплатците им подаряват 20% от цената.

3. Тъй като е фирмен автомобил, всички разноски за използването му се регистрират като фирмени и по този начин се приспадат 10% за тях. Тук влиза гориво, техническа поддръжка, винетка, паркинг, застраховка и авто налог. Допълнително за някои от тях се приспада и Данък добавена стойност. Неща, които всеки от нас заплаща от джоба си. Е, за фирмения тези неща са " фирмен разход " през целия живот на автомобила.

4. Останалата стойност на автомобила е платена от компанията. А фирмените пари са се натрупали с помощта на нахално ниския корпоративен налог в България. У нас той е 10%, до момента в който в Германия е 30-33%, в Австрия е 25%, в Белгия е 29,58% и така нататък Всяка година подаряваме най-малко 15% облага повече на нашите компании, в сравнение с другите страни на Европейски Съюз. Защото ги обичаме и желаеме синчетата на притежателите да карат джипове.

Не, не мама му е подарила джипа на това пишлеме. Ние сме му го подарили. Както сме купили и продължаваме да купуваме всички останали джипове, които виждаме по улиците. Защото никой от притежателите не си е изкарал от персоналните спестявания, с цел да си купи джип. Всеки от тях го е записал на името на компанията си и по тази причина го плащаме ние. Винаги.

Даниела Пенкова, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР