„Искахме да иницираме национална подписка, тъй като партиите постоянно са

...
„Искахме да иницираме национална подписка, тъй като партиите постоянно са
Коментари Харесай

Няколко хора в БСП не са откровени и с обществото, и със себе си, твърди Стоян Мирчев

„ Искахме да иницираме национална подписка, защото партиите непрекъснато са упреквани, че са надалеч от хората, а най-лесният метод да си измежду хората и да чуеш техните отзиви е да отидеш при тях. За страдание Националният съвет на Българска социалистическа партия бе срещу и реши да се внесе избор на съмнение. След подписката щеше да има избор на съмнение, само че преди този момент щяхме да проведем диалог с жителите.” Това съобщи пред БТВ националният представител от "БСП за България " Стоян Мирчев. Той добави, че членовете на Националния съвет, които не са подкрепили всенародната подписка, не желаят прям диалог с обществото.

„ Кирил Добрев до преди 2-3 месеца нямаше никакви разлики, внезапно те се появиха. Не мога да си обясня на каква база са, заради една елементарна причина – политиките, които води Българска социалистическа партия не са се трансформирали, отношението към ръководещите не се е трансформирало под никаква форма. Тоест разликите не са на база на политики. Освен това, Добрев е учредителен секретар на партията. Ако има някакви проблеми в организацията, той е индивидът, който би трябвало да ги потуши ", разясни Мирчев.

На въпрос по какъв начин ще разяснява думите на Сергей Станишев, че Българска социалистическа партия употребява извънпарламентарни способи, Мирчев отговори, че не приема неговите думи. Той напомни, че Българска социалистическа партия е събрала доста социална сила по време на подписката за АЕЦ „ Белене” и това е било, когато точно Станишев е бил ръководител. „ Явно той има два аршина, с които мери. Думите му демонстрират, че той реагира напук на настоящето управление на партията, без изобщо да има интерес какво е нужно на обществото. На Националния съвет ми направи усещане, че Станишев искаше да седне на една маса с ГЕРБ под меката форма на кръгла маса, само че обстановката, в която живеем - ежедневните доказателства по какъв начин страната е завладяна от мафията ГЕРБ, по какъв начин корупцията се шири на всички места и по какъв начин хората недоволстват - не виждам по какъв начин да седнеш с тези хора, които разграждат държавността”, разяснява още Мирчев.

По думите му и Гергов от началото на това Народно заседание желае колаборации с ГЕРБ, само че се вижда, че това е пагубно както за страната, по този начин и за всички политически субекти, които се пришиват към ГЕРБ. „ Виждаме какво се случва с патриотите, помним в предходния парламент какво се случи с реформаторите ", напомни Мирчев. Той добави, че съгласно него думите на двамата не са откровени и не са в полза на страната.

„ Не помня на Национален съвет, както и по медиите в миналото, Георги Гергов да е подлагал на критика ГЕРБ, само че е много деен в рецензията към решенията, които взима Българска социалистическа партия. Преди да желае оставката на ръководителя на партията или на който и да било, първо би трябвало да огледа, че повече от половината от партийна организация в Пловдив е събрала подписи за неговото премахване от партията”, сподели социалистът.

Народният представител напомни, че желанието на ръководителя на партията постоянно е било да има директен избор, като още от началото е имало рецензии и опит за огромен отпор на това решение: „ Бламиране щеше да има, в случай че беше отсрочен директният избор. Изборите бяха изтеглени с 2 седмици и това решение бе подкрепено от целият Национален съвет”, уточни Мирчев.

Според него в партийните структури няма разделяне. Има разграничение в Националният съвет. „ Това са едни доста познати на партията и обществото персони, само че това са няколко индивида. Аз съм от Силистренска област. Елате в партийната организация, там разделяне няма, а са стотици членове. От едната страна слагаме десетки хиляди членове на партията, измежду които няма разделяне, в другия случай слагаме няколко души, които не са откровени и с обществото, и със себе си”, приключи Стоян Мирчев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР