Ирландският сериен филм Дъблинският отдел Убийства е майсторски разказ за

...
Ирландският сериен филм Дъблинският отдел Убийства е майсторски разказ за
Коментари Харесай

Дъблинският отдел Убийства – майсторски разказ за непоправимите травми

Ирландският сериен филм " Дъблинският отдел " Убийства " е майсторски роман за непоправимите контузии, който трагични събития в детството ни нанасят и по какъв начин ни превръщат в тъжни, самотни, " счупени " възрастни.

Основава се на книжната поредност от американско-ирландската авторка Тана Френч, която е от шест книги, а първите две са употребявани в първия сезон. Създателите Сара Фелпс и Джефри Хирш се надяват да съумеят да снимат втори сезон по останалите. Продуциран е от английската компания Euston Films, ирландската Element Pictures и Veritas Entertaiment Group в копродукция с BBC.

На феновете на комплицирани интриги преплетени с тайнственост и непредвидени обрати тази история ще им хареса. Тук има от всичко – неразкрито закононарушение от предишното, другарства и изменничества в детството, както и страховити антични митове за магични същества, а когато на същото място още веднъж е осъществено закононарушение, раните се отварят, като болката от тях пречи на проверяващите да се съсредоточат в сегашното.

Интересното в този сюжет е, че се основава на действителни събития – да вземем за пример градежа на огромната автомагистрала в и решението на строителите да премине през свещената гора на " дребния народ ", което е в действителност е белязано с мистериозни и непредвидени случки, дълги правосъдни борби и прочие (ако решите да извършите разходка от до скалите на Мохер, евентуално екскурзоводът ви няма да пропусне да опише историята).

Така че, гледайки епизодите във време, в което пътуванията са лимитирани, имах и спомагателен бонус – мемоари. А около някои случки на родна земя, свързани със градежи на транспортни уреди, и странните пояснения за повреди, се замислих, че може би " виновните фрагменти " у нас не е зле да поразучат легендите и фолклора и да добавят оправданията си за недобре свършената си работа с още по-екзотично звучащи история. Евентуално биха могли да ги употребяват за развиването на туризма.

Звезди в първият сезон на " Дъблински отдел " Убийства " са Килиан Скот и Сра Грийн. Първият разказ от поредицата на Тана Френч, " Нещо чака... измежду дърветата ", е издаден от ИК " Бард " през 2013 година. Тиражът му е привършен, а останалите пет не са издавани въобще.



 

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР