Ирландският еврокомисар Фил Хоган Ирландският европейски комисар Фил Хоган заяви,

...
Ирландският еврокомисар Фил Хоган Ирландският европейски комисар Фил Хоган заяви,
Коментари Харесай

Ирландия ще блокира преговорите за Брекзит без съгласие по въпроса за границата


Ирландският еврокомисар Фил Хоган

Ирландският европейски комисар Фил Хоган съобщи, че Дълбин ще продължи с твърдия си метод и няма да се откаже, както се закани, да наложи несъгласие на договарянията за комерсиалните връзки след Брекзит. Това ще стане, в случай че Англия не даде гаранции за статута на границата сред Северна Ирландия и Република Ирландия, съобщи Ройтерс.

Фил Хоган, европейски комисар за земеделието и развиването на селските региони, съобщи, че Англия, или най-малко Северна Ирландия, би трябвало да остане в единния пазар и митническия съюз, с цел да бъде избегнат разновидността за поява на физическа граница сред двете Ирландии.

" Ако Обединеното кралство или Северна Ирландия остане в европейския митнически съюз, или което е по-добре - в единния пазар, няма да има проблем с границата ", сподели той в изявление за английския в. " Обзървър ".

Британският министър председател Тереза Мей съобщи, че след Брекзит Лондон ще излезе от единния пазар и митническия съюз.

Дъблин желае писмени гаранции, че сред Република Ирландия и Северна Ирландия няма да има физическа граница.

Европейски Съюз съобщи, че е необходим " забележителен прогрес " по този въпрос, както и по още два, които са от значително значение. Ако това стане, на предновогодишната си среща на върха, планувана за 14-15 декември, европейските водачи ще могат да дадат утвърждение за начало на договарянията за комерсиалните връзки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР