Ирландските регулатори наложиха глоба от 405 млн. евро на Instagram

...
Ирландските регулатори наложиха глоба от 405 млн. евро на Instagram
Коментари Харесай

Глобиха Instagram заради пробив в защитата на децата

Ирландските регулатори постановиха санкция от 405 млн. евро на Instagram за нарушение на неприкосновеността на персоналния живот на децата.

Преди няколко години бе подадена тъжба, отнасяща се по-специално до телефонните номера и имейл адресите на децата. Някои от сметките им са били със статус бизнес профил и не са знаели, че данните им са обществени.

Собственикът на Instagram, компанията Meta, сподели, че възнамерява да апелира решението. Това е третата санкция, наложена на компанията от регулатора, написа BBC.

Взехме окончателното си решение предишния петък и в него е записано санкция от 405 милиона евро, сподели ирландският комисар по отбрана на данните (DPC).

От Meta прецизират, че жалбата е по отношение на остарели настройки. В момента обществената мрежа е обновена и предлага доста нови функционалности, които подсигуряват сигурността на младежите и поверителността на информацията им.

Акаунтът на всеки под 18 години автоматизирано се настройва като частен, когато се причисли към Instagram, тъй че единствено хора, които познава, могат да видят какво разгласява, а възрастните не могат да изпращат известия на младежи, които не ги следват, допълват от компанията.

Нейни представители обявиха, че не са съгласни с метода, по който е изчислена тази санкция и имат намерение да я апелират.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР