Ирландия нанесе огромно разочарование на Франция на старта на тазгодишното

...
Ирландия нанесе огромно разочарование на Франция на старта на тазгодишното
Коментари Харесай

Франция със съкрушителна загуба от Ирландия в първия ден на турнира Шестте нации

Ирландия нанесе голямо отчаяние на Франция на старта на тазгодишното издание на най-авторитетния ръгби шампионат в света Шестте народи. Ирландците записаха изразителна победа с 38:17 над " петлите " посред Стад Велодром в Марсилия в първия мач от конкуренцията, който бе определян авансово и като конфликт сред главните любимци.

Превъзходството на Ирландия се изрази и в петте им есета (на Джеймисън Гибсън-Парк, Тейг Берн, Калвин Неш, Дан Шийнън и Ронън Келъхър) против единствено две за французите (Дамиен Пено и Пол Габрилаге).

50 минути французите играха с човек по-малко, откакто в 30-ата мин. Пол Вилемс бе изпъден за втори жълт картон след две рисково високи влизания против противници.

Въпреки това до към 60-ата мин. французите пробваха да бъдат равностойни и се държаха на едно цялостно есе (7 т.) разлика от гостите, държейки резултата 17:24. След това обаче те бяха пометени, не съумяха да отбележат нито една точка и изгубиха в последна сметка с 21 т. пасив.

Силен мач за ирландците направи флай-халфът Джак Краули ( " Мюнстър " ), който приключи мача като най-резултатен състезател с 13 точки (10 от спомагателни удари след есета и 3 от углавен удар).

В събота вечер в Марсилия " сините " се пробваха да дадат пояснение на случилото се.

" Ще би трябвало да проучваме сложното начало. Сега в действителност е прекомерно тежко да се приказва за това “, сподели Грегори Алдрит.



В съблекалнята на Стад Велодром новият капитан изнесе тирада, цялостна с отчаяние.

" Много е мъчно. Както споделих в съблекалнята, това не е лицето, което искахме да покажем ", изясни Алдрит.

Отборът на Фабиен Галтие в действителност беше изгубил навика да стартира Турнира на шестте народи с проваляне. „ Много, доста е мъчно за всички играчи, ние не сме привикнали да започваме шампионата по този метод “, продължи Грегори Алдрит.

" Играем за победа във всеки мач. Но имаме темперамент. Ще се опитаме, ще поемем отговорността, ще надигнем главите си и ще създадем всичко, с цел да се вдигнем идната седмица ", сподели още капитанът на " сините ".

Въпреки загубата, французите демонстрираха взаимност с Пол Вилемс, който беше изпъден след половин час игра, оставяйки съотборниците си с човек по-малко до края на мача.

„ Мисля доста за Пол довечера, той е доста печален. Имаше какво да даде за тази фланелка. Не можем да виним състезател, който желае да даде всичко от себе си за тима си, отбрани Грегори Алдрит своя съотборник.

Първият кръг от Шестте народи продължава с два дуела в съботния ден: Италия - Англия (16:15 ч. наше време) и Уелс - Шотландия (18:45 ч.).





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР