Иржи Лехечка сложи край на приказката на 22-кратният шампион от

...
Иржи Лехечка сложи край на приказката на 22-кратният шампион от
Коментари Харесай

Лехечка сложи край на приказката на Надал в Мадрид

Иржи Лехечка постави завършек на приказката на 22-кратният първенец от Големия шлем Рафаел Надал в. Чехът се оправи с 22-кратния първенец от Големия шлем след 5-7, 4-6 за два часа и три минути игра. Това е последно присъединяване на Надал в Мадрид.

Лехечка попари очакванията на именития испанец да доближи за стотен път на четвъртфиналите на шампионат от сериите Мастърс. „ Щастлив съм. Това беше една доста специфична седмица за мен. Много положителна във всеки смисъл. Успях още веднъж да играя на корт, който ми е дал толкоз доста, а също и на прочувствено равнище “, разяснява 37-годишният Рафаел Надал, който има пет трофеи тук.

„ Беше незабравимо. Мога да кажа единствено „ благодаря ви “. Това бе едно извънредно пътешестване. Трудно е, само че животът и тялото ми ми изпращат сигнали отдавна. Бях късметлия да трансформира пристрастеността си в работа. Привилегирован съм. Имах опцията да играя още един път на този корт. Благодаря на всички, които са ми помогнали през кариерата ми, която към момента не е завършила “, добава Надал.

При резултат 5-5 в първия сет Иржи Лехечка реализира пробив, с който поведе с 6-5 и по-късно затвори сполучливо сета на собствен сервис за 7-5. Чехът стартира с пробив втората част и поддържаше задатъка си до края. Негов противник на четвъртфиналите ще е Даниил Медведев.

„ Невероятно е. За мен да разделям корта с подобен именит състезател е сбъдната фантазия. Винаги съм желал да се случи. Много съм признателен, че стигнах до подобен огромен миг. Желая всичко най-хубаво на Рафаел Надал. Усещането е малко горчиво-сладко при такава хубава победа и всички тези хора, които го подкрепяха. Енергията беше невероятна. Все едно бях в друга действителност. Това е нещо, което до момента не бях преживявал на тенис корта “, съобщи Иржи Лехечка.

Gracias, Rafa
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР