Иранските сили за сигурност са стреляли по студенти в престижен

...
Иранските сили за сигурност са стреляли по студенти в престижен
Коментари Харесай

Протестите в Иран обхванаха и университетите

Иранските сили за сигурност са стреляли по студенти в влиятелен университет в Техеран, откакто митингите, предизвикани от гибелта на 22-годишната Махса Амини, която бе задържана за " неуместно облекло " и почина в ареста, се разраснаха на инат на предизвестията за полицейско принуждение.

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей изрази поддръжката си за силите за сигурност и упрекна Съединените щати и Израел в оркестрирането на безредиците. ``Ако нямаше проблем със гибелта на младата жена, те щяха да употребяват различен предлог, с цел да провокират безредици и протести в този момент``, сподели Хаменей.

В неделя полицията за битка с безредиците се е изправила против стотици студенти в престижния софтуерен университет ``Шариф``. Органите на реда са употребявали сълзотворен газ и са стреляли по студентите. Много от протестиращите са били задържани и отведени с полицейски коли или коли за спешна помощ.

``Жена, живот, свобода``, скандират протестиращите, както и ``студентите избират гибелта пред унижението``, заяви организация Mehr, като добави, че министърът на науката на Иран Мохамад Али Золфигол е направил опит да приказва пред студентите в опит да успокои обстановката.

Смъртта на Махса Амини провокира митинг пред посолството на Иран у нас.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР