Иранските състезателки Кимия Ализаде и Дина Пурюнес пристигат в България

...
Иранските състезателки Кимия Ализаде и Дина Пурюнес пристигат в България
Коментари Харесай

Избягалите от Иран състезателки - Кимия Ализаде и Дина Пурюнес пристигат на „Рамус София Оупън“ като част от Отбора на бежанците



Иранските състезателки Кимия Ализаде и Дина Пурюнес идват в България като част от Отбора на бежанците, който е декларирал присъединяване в 9-то издание на интернационалния шампионат по олимпийско таекуондо „ Рамус София Оупън “. Домакин на конкуренцията до 7 март е столичния хотел „ Рамада “.

23-годишната Ализаде влезе в историята откакто по време на олимпийските игри през 2016 година в Рио де Жанейро, стана първата иранка, която завоюва олимпийски орден. През 2020 бронзовата медалистка от Игрите в Бразилия избяга от родината си  поради " лицемерието, лъжите и несправедливостите " на режима в Техеран. По време на Олимпиадата в Токио Ализаде сътвори следващата сензация откакто победи една от на титулуваните състезателки в историята на този спорт Джейд Джоунс (Великобритания).



През 2015  30-ет годишната Пурюнес напуща Иран  и отпътува за Холандия. По-късно същата година печели първия си орден от Откритото състезание на Полша.

Тази година в влиятелният интернационален шампионат са декларирани над 1000 състезатели от  62 страни, като конкуренцията е с сан „ G2 ”.



Освен двете именити ирански състезателки на дожанга при мъжете ще забележим носителя на сребърен орден от Игрите в Токио Деян Георгевски (Северна Македония). В поръчките са още международните първенци Симоне Алесио (Италия) и Джауд Ачаб (Белгия), носителя на сребърни медали от шампионати на планетата Адриана Иглесиас (Испания), както и втория в международната класация Рене Валенсуела (Мексико).

Наложените наказания от МОК поради войната в Украйна са повода в шампионата да не вземат участие олимпийският първенец от Игрите в Токио Владислав Ларин и международният вицешампион Георги Попов и двамата от Русия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР