Иран засилва боеспособността си в областта на противовъздушната отбрана, като

...
Иран засилва боеспособността си в областта на противовъздушната отбрана, като
Коментари Харесай

Иран представи дронове, оборудвани с ракети въздух-въздух

Иран ускорява боеспособността си в региона на противовъздушната защита, като разпростира бойни дронове с огромен обхват, оборудвани с ракети въздух-въздух, съобщи Франс прес, като се базира на известие на ирански медии.

" Десетки дронове " Карар ", оборудвани с ракети въздух-въздух, бяха прибавени към противовъздушната защита във всички гранични зони на страната ", споделя организация ИРНА.

Тези дронове бяха показани и тази заран по време на предавана по малкия екран гала във военна академия в Техеран.

Главнокомандващият на иранските въоръжени сили Абдолрахим Мусави съобщи, че враговете на Иран би трябвало към този момент да премислят тактиките си, тъй като иранските сили са станали по-мощни.

Дронът-прехващач " Карар ", чиято първа версия беше показана още през 2010 година, е оборудван с ракети " Маджид " с обхват от 8 километра, създадени напълно в Иран, показва организация ИРНА. Той е минал сполучливо през оперативните проби по време на военни учения през октомври, написа Българска телеграфна агенция.

Съединени американски щати упрекват Иран, че доставя дронове на съдружниците си в Близкия изток, по-специално " Хизбула " в Ливан и бунтовниците хуси в Йемен.

Иран е упрекван, че доставя дронове и на Русия, с цел да прави офанзиви в Украйна. Техеран признава, че е доставил дронове на Русия, само че акцентира, че тези доставки са били осъществени преди съветската атака.

Иран стартира да създава дронове и други безпилотни летателни апарати през 80-те години на предишния век по време на войната с Ирак.  

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР