Иран призова днес френското правителство да сложи край на жестокото

...
Иран призова днес френското правителство да сложи край на жестокото
Коментари Харесай

Иран призова Франция да уважава правата на гражданите си на фона на безредиците в страната

Иран прикани през днешния ден френското държавно управление да " постави завършек на жестокото отношение " към личното си население и да " покаже въздържаност " в рецесията, породена от гибелта на юноша, погубен от служител на реда, съобщи Франс прес.

„ Препоръчваме на френското държавно управление и полиция да извърнат внимание на настояванията на протестиращите, като в същото време проявят въздържаност и заобикалят каквото и да е принуждение “, написа представителят на иранското външно министерство Насер Канани в Туитър.

Френското държавно управление би трябвало да постави завършек на жестокото отношение към личното си население, като зачита правилата на човешкото достолепие, свободата на изложение и правото на жителите да показват спокойно, означи представителят.

По думите му  " дискриминационното отношение към мигрантските общности и избягването на коригирането на неприятното отношение по отношение на тях от някои европейски страни сътвориха неподходящи условия за европейските жители, в това число във Франция ".

Освен това иранското външно министерство прикани иранците да заобикалят " пътувания по несъществени аргументи до Франция в подтекста на актуалната рецесия “.

Иранските медии отделят огромно внимание на вълната от принуждение, провокирана в доста градове във Франция от гибелта на 17-годишния Наел, погубен от служител на реда във вторник в Нантер по време на пътна инспекция.

Иранските управляващи остро разкритикуваха солидарността на европейските страни с протестното придвижване, което обхвана Иран през есента след гибелта на младата иранка от кюрдски генезис Махса Амини, задържана за неспазване на прекомерно строгите правила за обличане, наложени на дамите в Иран. На 14 октомври Канани осъди „ намесата “ на президента Еманюел Макрон, който изрази поддръжката си за стачкуващите.

Изненадващо е, че Франция осъжда иранските сили за сигурност, които трябваше да се оправят с " участници в безредици и бунтовници, сподели представителят.

Стотици хора бяха убити, а хиляди задържани по време на това протестно придвижване в Иран, показва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР