Иран призна, че неумишлено е свалил самолета на украинските авиолинии

...
Иран призна, че неумишлено е свалил самолета на украинските авиолинии
Коментари Харесай

Иран призна за свалянето на украинския самолет

Иран призна, че " несъзнателно " е свалил самолета на украинските авиолинии със 176 души на борда. Това сочат първичните изводи от следствието на иранските управляващи. Виновните ще бъдат подведени под отговорност, се споделя още в документа. Президентът Хасан Рохани изрече съболезнования на фамилиите на жертвите и разпореди те да бъдат компенисирани.


В изказването на генералния щаб на иранските въоръжение сили се споделя, че става дума за " човешка неточност ". То беше прочетено в ефира на националната телевизия. Самолетът на украинските авиолинии е ударен " инцидентно ", тъй като е прелитал покрай боен обект. В документа се показва, че това се е случило в " условия на нараснала бойна подготвеност ", поради предстоящата реакция от страна на Съединени американски щати, след офанзивата на две бази с американски военни в Ирак. Външният министър на Иран сервира откровените си съболезнования на фамилиите на починалите.
Мохамад Джавад Зариф, министър на външните работи на Иран: Тъжен ден. Предварителните изводи от вътрешното следствие на въоръжените сили: човешка неточност по време на рецесия, породена от американския авантюризъм, докара до тази покруса. Нашите откровени съжаления, извинения и съболезнования на нашите хора, на фамилиите на всички жертви, и на всички наранени народи.

 Твърдения за ракетен удар против авариралия украински аероплан в Иран Твърдения за ракетен удар против авариралия украински аероплан в Иран
Катастрофиралият в Иран украински аероплан е свален непреднамерено от ракета, настояват западни високопоставени представители, измежду тях и канадският прочие..

Първоначално Иран изрично отхвърли вероятността Боингът да е бил ударен от ракети. Инцидентът се случи малко откакто Техеран изстреля десетки ракети по базите Ал Асад и покрай Ербил, където има американски военнослужещи. Иран даде обещание цялостно следствие на авиокатастрофата и добави, че в случай че не успее да разчете черните кутии на самолета ще търси съдействието на всички заинтригувани - Русия, Канада, Франция или Украйна. Ирански медии обаче разпространиха фрагменти, на които се вижда по какъв начин мястото на случая се разчиства с багери, което повдигна въпроса дали по този начин няма да бъдат унищожени значими доказателства.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР