Иран представи първата си хиперзвукова балистична ракета собствено производство, съобщава

...
Иран представи първата си хиперзвукова балистична ракета собствено производство, съобщава
Коментари Харесай

Иран представи първата си хиперзвукова балистична ракета

Иран показа първата си хиперзвукова балистична ракета лично произвеждане , оповестява Ройтерс. Този ход е доста евентуално ще ускори опасенията на Запада по отношение на ракетните качества на Техеран.

Ракетата с името Fattah бе показана на гала, на която участваха президентът Ебрахим Рахиси и командири на елитната иранска Революционна армия.

Хиперзвуковите ракети могат да летят пет пъти по-бързо от скоростта на звука и по комплицирана траектория, което ги прави сложни за прихващане. Миналата година Ислямската република разгласи, че е построила хиперзвукова балистична ракета, която може да маневрира във и отвън атмосферата.

Държавната телевизия уточни, че иранската ракета Fattah може да се насочи към усъвършенстваните противоракетни системи на врага и е огромен скок на поколенията в региона на ракетите. Също по този начин тя може да заобиколи най-модерните системи за противобалистични ракети на Съединените щати и ционисткия режим, в това число Железния купол на Израел.

Максималната скорост на ракетата Fattah доближи 15 000 км/ч.

Въпреки съпротивата на Съединени американски щати и Европа, Ислямската република съобщи, че ще доразвие програмата си за отбранителни ракети.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР