Иран обвини регионалния си съперник Израел за инцидента в ядрения

...
Иран обвини регионалния си съперник Израел за инцидента в ядрения
Коментари Харесай

Иран обвини Израел в саботаж на ядрен обект и обеща да отмъсти

Иран упрекна районния си противник Израел за случая в нуклеарния обект в Натанз и се зарече да отмъсти, съобщи Ройтерс цитирайки думи на външния министър Мохамад Джавад Зариф пред държавна телевизия.

и „ бойкот “, като показаха, че резервират правото си да подхващат дейности против причинителите.

Иран и международни сили водят договаряния, избрани от тях като „ градивни “, за вдъхване на нов живот на нуклеарното съглашение от 2015 година с Техеран, от което Вашингтон се отдръпна преди три години.

„ Ционисткият режим желае да си отмъсти поради нашия прогрес по пътя на повдигането на санкциите… Те обществено споделиха, че няма да го разрешат. Но ние ще си отмъстим на ционистите “, споделил Зариф съгласно държавната телевизия.

Редица израелски медии цитираха неназовани източници в разузнаването, че разследващата работа Мосад е направила сполучлив бойкот в Натанз, като по този начин вероятно обогатяването на уран е върнато с месеци обратно. Израел не е коментирал публично случая.

Говорителят на иранското външно министерство Саид Хатибзаде съобщи на конференция през днешния ден, че станалото в Натанз може да бъде разказано „ деяние против човечеството “, само че уточни, че няма потърпевши или (радиационно) замърсяване на обекта.

„ Ядрените ни специалисти правят оценка вредите, само че мога да ви уверя, че Иран ще смени развалените центрофуги за обогатяване на уран в Натанз с по-добри “, сподели Хатибзаде.

Висш представител в администрацията на Съединени американски щати съобщи, че Вашингтон не е забъркан в случая.

Проблемът с електроразпределителната система в Натанз наподобява е бил породен от хакерска атака.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР