Иран изнася повече петрол, отколкото когато и да било за

...
Иран изнася повече петрол, отколкото когато и да било за
Коментари Харесай

Износът на петрол от Иран достигна 6-годишен връх, докато Западът подготвя санкции

Иран изнася повече нефт, в сравнение с когато и да било за последните шест години, давайки подтик на стопанската система си с 35 милиарда $ годишно, даже до момента в който западните страни разискват настъпване усили глобите в отговор на офанзивата против Израел.

Техеран е продавал приблизително 1,56 милиона барела дневно през първите три месеца на годината, съвсем всички на Китай и най-високото равнище от третото тримесечие от 2018 година, съгласно компанията за данни Vortexa.

Успехът на Иран в износа на своя недопечен нефт акцентира компликациите, пред които са изправени Съединени американски щати и Европейски Съюз, защото те се стремят да усилят натиска върху Техеран след офанзивата му с ракети и дронове против Израел.

„ Иранците са усвоили изкуството да заобикалят глобите “, сподели Фернандо Ферейра, началник на службата за геополитически риск в Rapidan Energy Group в Съединени американски щати. „ Ако администрацията на Байдън в действителност ще окаже въздействие, тя би трябвало да реалокира фокуса към Китай. “

Вашингтон и Европейски Съюз приготвят нови наказания против ислямската реп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР