Иран и ислямистката групировка Хамас са обсъдили засилването на съпротивата

...
Иран и ислямистката групировка Хамас са обсъдили засилването на съпротивата
Коментари Харесай

Иран и Хамас укрепват „оста на съпротивата“ срещу Израел


Иран и ислямистката формация Хамас са разискали усилването на съпротивата си против Израел по време на срещата на техни представители в столицата на Катар Доха, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Министърът на външните работи на Иран Хюсеин Амир Абдолахиан и водачът на Хамас Исмаил Хания са разискали методите за подсилване на " оста на опозиция " против Израел по време на срещата си през вчерашния ден вечерта, оповестява иранската  агенция ИРНА. 

" Оста на съпротивата " е съюз на войнствени групировки против еврейската страна. 

Израел е върл зложелател на Иран от Ислямската гражданска война през 1979 година насам. От 90-те години на предишния век Техеран уголемява политическите и военните си връзки в района, напомня ДПА.

Според ИРНА представителят на Хамас Халил ал Хая е повторил остарели закани и е призовал за заличаване на Израел .

Aбдолахиан дойде в Доха след среща със съдружници по време на пътешестване в Ирак, Сирия и Ливан, в това число с ръководителя на шиитската милиция Хизбула Хасан Насрала.

Катар поддържа Хамас от към 15 години - политически и посредством финансова помощ, да вземем за пример за възобновяване на инфраструктурата след израелски набези. Самият Хания живее в Катар.

В същото време Катар е поел и ролята на медиатор в връзките със Запада. В четвъртък немският канцлер Олаф Шолц одобри емира на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани , напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР