Иракската телевизия публикува първо видео с израело-руска докторанткта, която беше

...
Иракската телевизия публикува първо видео с израело-руска докторанткта, която беше
Коментари Харесай

7 месеца по-късно: Иракската телевизия показа изследователка, отвлечена в Багдад през март

Иракската телевизия разгласява първо видео с израело-руска докторанткта, която беше отвлечена в Багдад през март.

Израелските управляващи упрекват проиранска шиитска милиция в отвличането на Елизабет Цурков. За похищението беше обявено за първи път от израелските управляващи през юли, оповестява Франс прес.

„ Всяка заран се разсънвам и всяка вечер лягам с миризмата на трупове “, сподели Николай Гълъбов, който посещава нападнатите кибуци

Израел тогава заяви, че младата жена е влезнала в Ирак с съветски паспорт и е била похитена в Багдад в края на март. От кабинета на премиера Бенямин Нетаняху разясниха, че тя е държана от " Бригадите на Хизбула ", авторитетна проиранска иракска формация. От организацията незабавно реагираха, като обявиха, че тя няма нищо общо с отвличането.

Сега иракската телевизия " Ар Рабия " разгласява видеозапис с Цурков, който се е разпространявал в канали в " Телеграм " на иракски проирански групи. Във видеото с дълготрайност малко над 4 минути заложничката приказва, седнала пред камерата, облечена с черна риза.

Засега околните на младата жена не са реагирали. Нито иракските, нито израелските управляващи също са разгласили коментар.

Във видеото Цурков загатва войната в Ивицата Газа. Тя показва, че е държана в плен от седем месеца, само че не посочва похитителите си, нито къде се намира. 

„ Хамас “ освободи четирима заложници по филантропични аргументи, a Ори Мегидиш е първата избавена от армията

Цурков споделя, че е работила за израелското разузнаване " Мосад " и за американското Централно разузнавателно управление на САЩ в Сирия, само че също и в Ирак. В края на видеото тя споделя, че нищо не е било подхванато, с цел да се реализира нейното освобождение.

Цурков е пътувала до Ирак с изследователска цел в границите на докторантурата си в американския университет " Принстън ".  Тя е сътрудничела и на организацията " Институт и конгрес за районно мислене " Нюзлайн ", който е израело-палестински мозъчен концерн, основан в Йерусалим.

През юли иракското държавно управление съобщи малко, че е почнало следствие за отвличането на Цурков, само че от този момент никаква информация не се появи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР