Иолина Василева е магистър по Междукултурна комуникация, с богат опит

...
Иолина Василева е магистър по Междукултурна комуникация, с богат опит
Коментари Харесай

Иолина Василева: До 2035 г. Китай има за цел да се превърне отново в достъпна и популярна световна туристическа дестинация

Иолина Василева е магистър по Междукултурна връзка, с богат опит в туристическия отрасъл, която неведнъж е взела участие в туристически и бизнес изложби в Китай и в България, свързани с китайската просвета. За КМГ тя разяснява някои последни новости в туристическия бранш на Китай и тяхното значение за привличането на повече туристи към Поднебесната.

„ Китай построява мостове, учредени на взаимно съдействие, разговор и дипломация, а глобализацията и бързата смяна в актуалното общество водят до нови благоприятни условия. Просперитетът на китайското общество и интернационалното съдействие със споделени и общи изгоди за всички страни, са заложени във всички политики водени от КНР. Една от тях е „ Планът за развиване на туристическия бранш през интервала 2021-2025 година “, който има за цел основаването на по-модерна система за туристическия бранш в страната, интегрираща културното развиване и високите технологии, ” споделя Иолина Василева и разяснява:

Политическите, културните и комерсиалните връзки сред Китай и страните по света са от изключителна значимост за всички стопански системи, те обгръщат и въздействат на области като вложения, инфраструктура, ноу-хау, човешки права, сигурност, енергетика, туризъм, просвета и други.

Тя  напомня и акцентира, че до 2035 година Китай има сложена цел да се трансформира още веднъж в налична и известна международна туристическа дестинация, включваща разнородни туристически атракции, национални паркове с техните отличителни за китайската просвета характерности, курорти от най-високо международно равнище, модерни и висококачествени туристически артикули. Проектът декларира потребността от поощряване на входящите и изходящи пътувания, само че съобразени с световната пандемия от Ковид-19 и приоритизирането на предварителната защита и контрола на потока от хора.

В. Като  специалист с богат опит в туристическия отрасъл особено сред България и Китай, апелирам да споделите мнението си за последните новости на Поднебесната в региона на туризма и културата, които съгласно Вас ще окажат огромно въздействие върху превръщането на Китай още веднъж в една от най-желаните туристически дестинации?

О. Значителна оригиналност в туристическия отрасъл на Китай е възходящият акцент върху културния туризъм, при който богатото културно завещание се преплита със актуалните потребности на потребителите и дигитализирането. Китайската нация има обилие от исторически и културни съкровища и това подкрепя по-лесното осъществяване на плана, който цели развиване на туристическата промишленост, посредством политики, стимулиращи културата и туризма.       През 2023 година „ травел пейзажът ” в страната е белязан от възходящ акцент върху технологично-подобрените преживявания, които дават отговор на желанията на актуалните туристи и пътешественици. Тенденцията на китайския туризъм, насочена към технологиите, демонстрира консолидираното на интелигентни решения в пътуването посредством новаторски приложения за смарт телефони. Например: ръководство на интелигентни хотелски стаи; превоз с актуализации в действително време и разширена реалност; виртуални действителности – позволяващи туристите да изследват исторически места, културни забележителности и естествени чудеса посредством виртуални обиколки, които вдъхват живот на дестинациите; безконтактни услуги и цифрови плащания; QR кодове, елиминиращи физическата валута и банковите карти; виртуални водачи и други Тези съвременни усъвършенствания се сливат безпроблемно със спокойния туристически декор, обогатявайки културното преживяване.

През 2019 година преди удара на пандемията, Китай има най-големия пазар на произлязъл туризъм в света със 169 милиона пътувания през същата година, (данни от Националното статистическо бюро на Китай). Неотдавна Китай разгласи облекчение на рестриктивните мерки за колективен туризъм в чужбина, като главните запитвания за туристически пакети са до страни като Япония и Австралия. Увеличаването на пътническите полети сред Съединени американски щати и Китай би трябвало да повлияе позитивно на потока на туристи в двете направления. Все отново остават голям брой провокации и спънки – интернационалните полети от Китай остават на към 50% от равнищата преди пандемията. Процесът на кандидатстване за визи към момента е доста комплициран и цените за доста от известните туристически дестинации по света са доста нараснали.

Китай все по-добре се оправя с безбройните стопански провокации, както на интернационалния, по този начин и на вътрешния пазар. Туристическият отрасъл отбелязва възобновяване, което покачва потреблението и световното доверие в Китай и ускорява трансграничната търговия и съдействие. В дълготраен проект всички подхванати ограничения и формирани проекти ще дадат посоката на бъдещото развиване на туристическия и културен потребителски пазар, както и подтик на националната стопанска система.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР