Инвестиционно предложение за Обособяване на площадка за събиране и съхраняване

...
Инвестиционно предложение за Обособяване на площадка за събиране и съхраняване
Коментари Харесай

Кметът на Тополи: Против сме проекта за съхранение на отпадъци от здравеопазването край селото

Инвестиционно предложение за " Обособяване на площадка за събиране и запазване на боклуци от хуманно опазване на здравето “ край Тополи предизвика недоволството на живеещите в селото. В момента те приготвят несъгласие с подписка против бъдещата инвестиция на  " Екосейф “ ООД. Те ще бъдат импортирани напълно скоро в РИОСВ-Варна, организираме и митинг. Това разяснява за Радио Варна кметът на Тополи Благовест Георгиев. В момента тече 14-дневният период за подаване на възражения в община Варна и/или в РИОСВ-Варна.

" През годините в Тополи толкоз доста отпадък се се стоварил и замърсявали производства има какви ли не, че няма по какъв начин като поданици тук да допуснем следващото сходно нещо, едвам ни убеждават, че няма да нанесе някакви вреди ", добави кметът. При нас е единствения настоящ екарисаж, имаме крематориум, пречиствателната станция на Варна, огромна част от шламоотвала на ТЕЦ-ца (около 500 дка) са в нашето землище, имаме и доста противозаконни строителни сметища, акцентира Георгиев.

Известието за постъпилото инвестиционно предложение беше оповестено в уеб страницата на Община Варна на 18.02.2022 година В него е посечено, че " на съображение член 95, алинея 1 от Закона за запазване на околната среда, по отношение на член 4, алинея 2 от Наредба за изискванията и реда за осъществяване на оценка на влияние върху околната среда, Община Варна афишира следното капиталово предложение (ИП):  " Обособяване на площадка за събиране и запазване на боклуци от хуманно опазване на здравето “ в аграрен парцел с идентификатор 72709.502.67.5 по КККР на с. Тополи, м-ст " Клисе хълм “, община Варна, област Варна, възложител " Екосейф “ ООД, според контракт за наем. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР