Инвестиционният фонд Ейч Ар Кепитъл АД инвестира 250 хил. евро

...
Инвестиционният фонд Ейч Ар Кепитъл АД инвестира 250 хил. евро
Коментари Харесай

Фондът Ейч Ар Кепитъл записа нови акции в ebag на стойност 250 000 евро

Инвестиционният фонд „ Ейч Ар Кепитъл ” АД влага 250 хиляди евро в eBag.bg след като записа нови 730 броя елементарни налични, поименни акции от нарастването на капитала на „ Кънвиниънс ” АД. По този метод, компанията към този момент има 19.171% от капитала.
Целият рунд на тази инвестиция е с емисионна стойност 1 000 012.40 евро, като водещ вложител в записа на новите акции бе чешкият онлайн търговец на хранителни артикули Rohlik.cz.
През предходната година eBag реализира оборот от 36.5 млн. лева, което съставлява нарастване от 50% по отношение на 2020-а, който от своя страна надгражда растежа от 231%, по отношение на 2019-а.
След рекордното четвърто тримесечие през предходната година с растеж от 60% по отношение на третата четвърт, при започване на тази година eBag продължава да покачва резултатите си. Между януари и март се регистрира най-хубавото тримесечие за историята на компанията с растеж от 20% (спрямо същия интервал на предходната година), като за този интервал са доставени над 152 хиляди поръчки. Междувременно ebag.bg извърши и своята поръчка номер 1 000 000 у нас.
Средствата на HR Capital, употребявани за записване на новите акции, са получени от капиталовата акция по контракт за паричен заем със кредитор - обвързваното лице „ Цитадела ” ЕООД. Заемът е в размер на 800 000 лева и е за период от една година при годишна рента в размер на 4 на 100. Заемът е възложен за придобиване на нови вложения от страна на HR Capital.
През 2022 година HR Capital съблюдава прецизно обществено оповестената си капиталовата си политика - присъединяване в новаторски софтуерни компании, както и увеличение на каузи си в най-успешните вложения досега.
Освен новите акции в ebag, в последните месеци компанията влага и в OhmniLabs - американска компания, работеща в региона на изкуствения разсъдък и роботиката, в The Recursive - онлайн медията, промотираща новаторските технологии и започващи екосистеми в Югоизточна Европа, в Releva - българската платформа за напредък на интервенциите по доходи и разбори в региона на електронната търговията, както и в SmartOcto - основана в Холандия компания за медийни разбори и новаторска AI система за взимане на решения, която работи с над 250 огромни медии и новинарски марки в над 37 страни на пет континента.
 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР