Инвестиционната компания МФГ Инвест“ ЕАД (MFG Invest) ще се листне

...
Инвестиционната компания МФГ Инвест“ ЕАД (MFG Invest) ще се листне
Коментари Харесай

Листването на борсата на на MFG Invest, инвестиращо в стартъпи, ще се състои на 6 декември

Инвестиционната компания „ МФГ Инвест “ ЕАД (MFG Invest) ще се листне на пазара за напредък BEAM на Българската фондова борса (БФБ). Емитентът ще предложи 1 775 200 бр. елементарни, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с номинална стойност 1 лева и емисионна стойност 3,38 лева всяка. Ако всички нови акции бъдат записани, сдружението ще набере малко над 6 млн. лева.

Първичното обществено предложение е планувано да се организира на 6 декември, като до 28.11. най-късно известието за обществено предложение с доказана дата ще бъде оповестено на уеб-страницата на пазар BEAM. Съветник и медиатор по емисията е ИП „ БенчМарк Финанс “ АД.

Ако препоръчаната на 6 декември емисия бъде презаписана, на пазара може да бъдат препоръчани още до 1 млн. броя съществуващи акции на вложителите на емисионна стойност от 3,98 лв. за акция.

MFG Invest е сдружение, което влага в започващи и разрастващи се компании в областта на софтуерните финансови услуги, електронната търговия, основаване и продажба на технологии. Част от актуалното портфолио на MFG Invest са фирмите Payhawk, eBag, Boleron, Tiger Technology, Eleven Capital, LogSentinel, Settle, KOA, Pop и Vedamo.

Набраните средства ще бъдат употребявани за вложения в нови компании, както и за следващи вложения в компании, които към този момент са в портфейла на сдружението. MFG Invest търси динамични сдружения със мощно стимулирано ръководство, които са напълно отдадени на постигането на бизнес триумф и споделят обща визия и полезности. 

При оценка на вложенията сдружението се стопира на два значими фактора – екипът, дружно с създателите, и софтуерните решения. Оценяват се също и бизнес концепцията и бизнес моделът на компанията, тяхната уникалност, опцията за скалиране на активността на непознати пазари, конкурентната среда и какви преимущества има компанията пред своите директни съперници.

Общата сума на направените досега вложения от MFG Invest е в размер на малко над 9 млн. лева, като общата оценка на всички компании, в които сдружението е вложило, е към 2 милиарда лева.

Предвижданите нови вложения вследствие на нарастването на капитала са:

• Tiger Technology – спомагателна инвестиция;

• Infinno – нова инвестиция. Дружеството предлага софтуерни решения за банковия и финансовия сектор;

• Ondo – нова инвестиция. Дружеството създава програмен продукт и хардуер за автоматизация на процесите при дребни и междинни аграрни стопанства;

• NewPay – нова инвестиция;  BNPL (Buy Now, Pay Later)компания;

• Eleven Fund III Cooperatief U.A. Netherlands – спомагателна инвестиция.

Заинтересованите вложители ще могат да проследят общественото показване на MFG Invest онлайн на 1 декември през YouTube, Фейсбук и Linkedin каналите на MFG, както и през YouTube и Фейсбук каналите на капиталов медиатор БенчМарк Финанс.

Всички искащи имат опция да закупят акции от емисията след подписване на контракт с капиталов медиатор.

За MFG Invest

MFG Invest е част от групата на MFG. 

Дружеството влага в започващи и разрастващи се компании, чиято активност е в областта на софтуерните финансови услуги, електронната търговия, основаване и продажба на технологии, които имат приложение в разнообразни бизнес сфери като, само че освен: обучение, селско стопанство, сигурност, предпазване на данни и други. MFG Invest не влага в компании, които са на стадий „ концепция “ и нямат създаден артикул или непрекъснат екип. 

Целта на Дружеството е да ръководи портфейла си от дялови участия, като подкрепя развиването на фирмите посредством шерване на дългогодишния опит и експертност на членовете на Съвета на шефовете и на специалистите в Групата на MFG. 

За MFG

„ Мениджмънт Файненшъл Груп “ АД (MFG) е 100% българска холдингова компания, сплотяваща водещи снабдители на финансови услуги в Европа и с упоритости за огромна геоекспанзия на нови западноевропейски пазари, както и на нови континенти.

MFG ръководи разнообразно портфолио от сполучливи бизнес модели в сферите на потребителското кредитиране, кредитирането на микро и дребни предприятия, даването на кредитни карти и други различни финансови артикули и услуги. 

Част от Групата на MFG са:

• сдружения в съответните страни, получили позволение за реализиране на кредитна активност от и поднадзорни на Българската национална банка, Националната банка на Румъния (Banca Naţională a României), Министерството на финансите на Република Северна Македония (Министерство за финанси), Комисията за финансов контрол на Република Полша (Komisja Nadzoru Finansowego), осъществяваща контрол и върху небанковите кредитиращи сдружения в страната, други;

• платежна институция, съответно лицензирана от Българската национална банка, с следващо надграден лиценз за сдружение за електронни пари и получила паспортизация за територията на ЕС;

• P2P платформа, съответно записана от и поднадзорна на EFSA (Estonian Financial Supervision and Resolution Authority).
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР