Инвестиционна компания, ръководена от милиардера Стивън Декоф, е закупила два

...
Инвестиционна компания, ръководена от милиардера Стивън Декоф, е закупила два
Коментари Харесай

Инвестиционна компания купи за $60 млн. островите на разврата на Джефри Епстийн 

Инвестиционна компания, ръководена от милиардера Стивън Декоф, е закупила два частни острова на американските Вирджински острови, които преди този момент са били благосъстоятелност на починалия финансист и наказан полов нарушител Джефри Епстийн. Фирмата за частни финансови вложения Black Diamond Capital Management платила за двата острова общо 60 млн. $, което е по-малко от половината от първичната им цена.

Според правосъдни документи единият от тях е бил употребен от Епстийн за половите му закононарушения над млади дами в продължение на години. Станали печално известни в медиите като „ острови на разврата “, концепцията е в този момент там да бъде построен „ съвременен, петзвезден, първокласен курорт от международна класа с 25 стаи, който ще спомогне за усилване на туризма, основаване на работни места и стимулиране на икономическото развиване в района “, се споделя в прессъобщение за продажбата.

Значителна част от постъпленията от продажбата ще отидат в хазната на американските Вирджински острови по силата на авансово оповестено съглашение за споразумяване на разногласието сред държавното управление и имуществото на Епстийн.

Джефри Епстийн бе открит мъртъв в килията си на 10 август 2019 година – тъкмо месец откакто е упрекнат за трафик на малолетни девойки за полова екплоатация. В продължение на десетилетия той бе образец за това по какъв начин с политически подкрепи и доста пари може да се заобикаля законът. Преди да бъде задържан, милиардерът се славеше с другарството на Доналд Тръмп, принц Андрю и Бил Клинтън.

През ноември наследството на Епстийн и обвързваните с него лица се съгласиха да платят на държавното управление на Вирджинските острови повече от 105 млн. $ за споразумяване на искове за трафик на хора и полова употреба на деца. В тази договорка се изискваше имуществото да заплати на Вирджинските острови половината от приходите от продажбата на островите Литъл Сейнт Джеймс и Грейт Сейнт Джеймс и още 450 000 $ за покриване на вредите на Грейт Сейнт Джеймс, където се оказа, че Епстийн е разрушил останките от постройки на стотици години, с цел да освободи място за застрояване.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР