Инвестиционна фирма, свързана със сина на действащия президент на САЩ

...
Инвестиционна фирма, свързана със сина на действащия президент на САЩ
Коментари Харесай

Хънтър Байдън помогнал на китайска компания да закупи кобалтова мина

Инвестиционна компания, обвързвана със сина на настоящия президент на Съединени американски щати Джо Байдън Хънтър през 2016 година, е улеснила покупката на кобалтова мина от китайска компания в Демократична република Конго (ДРК), заяви The ​​New York Times в събота. Участието на Хънтър Байдън в договорката притегля вниманието на фона на напъните на американската администрация да усили производството на електрически транспортни средства, които изискват метала.

Изданието, което се базира на данни от китайски регулатори, оповестява, че през 2013 година Хънтър Байдън, дружно с други двама жители на Съединени американски щати , е взел участие в основаването на записаната в Шанхай компания BHR. Те са получили 30% дял в компания, която е 70% благосъстоятелност или следена от китайски вложители, в това число Bank of China.

През 2016 година BHR взе участие в придобиването от китайската компания China Molybdenum на мината Tenke-Fungurume в ДРК от американското Freeport - McMoRan. По-конкретно, BHR се е занимавала с набиране на средства за назад изкупуване на скъпи бумаги от миноритарен акционер - канадската компания Lundin Mining.
 Прокуратурата в Съединени американски щати ревизира налозите на Хънтър Байдън
Прокуратурата в Съединени американски щати ревизира налозите на Хънтър Байдън

Той съобщи, че има вяра в обективния разбор...

Според вестника компанията, в чието управление е бил синът на Байдън, е съумяла да събере за задачата 1,14 милиарда $. В резултат на договорката China Molybdenum закупи към 80% от акциите в една от най-големите кобалтови мини в света.

Говорител на Белия дом е дал отговор негативно на въпрос на публицисти от изданието дали актуалният американски водач знае за договорка, включваща компания, обвързвана със сина му.

Припомняме, че не за първи път бизнес покупко-продажбите на Хънтър Байдън притеглят публичното внимание, като даже се стигна до интернационален скандал. Експрезидентът Доналд Тръмп замеси името му в политически скандал, откакто при диалог с украинския президент Володимир Зеленски настоя да се възобнови следствието против украинската компания " Бурисма ", член на чиято администрация е бил синът на тогавашния му конкурент в изборната борба за Белия дом.
 Тръмп притиска основния прокурор да проверява Хънтър Байдън
Тръмп притиска основния прокурор да проверява Хънтър Байдън

Главният прокурор би трябвало да работи

Самият

Също по този начин, Байдън - младши бе махленски в приемането на милиони от частна китайска енергийна компания.

в записките си, като назова някогашния водач на страната " лицемерен човек с подла задача ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР