Инвестициите на банките в дигитални канали ще се оправдаят напълно

...
Инвестициите на банките в дигитални канали ще се оправдаят напълно
Коментари Харесай

Дигиталните канали на ОББ - на помощ в епидемичната среда

Инвестициите на банките в цифрови канали ще се оправдаят изцяло в епидемиологичната конюнктура. Те са метод за справяне с негативите от изключителното състояние в България, защото потреблението им ще понижи риска от заразяване на клиентите на банките при директен контакт. А също така може даже да способства за повишение на цифровата им финансова просветеност.

Една от най-новите, напълно цифрови услуги на ОББ към този момент е реалност. С мобилното банкиране ОББ Мобайл клиентите на ОББ ще имат опция да посрещнат непланираните си разноски с авансово утвърден потребителски заем като непрекъсната оферта в приложението. Кредитът може да бъде усвоен напълно посредством мобилното банкиране, без потребност от физически контакт със чиновник на банката. Процесът е оптимално банален, като готовата оферта за заем чака клиентите на ОББ през приложението ОББ Мобайл. Подписването на контракта става онлайн, с помощта на Евтротръст и тяхното приложение за дипломиран електронен автограф (КЕП). Инсталирането на приложението, подписването и изпращането на документи към ОББ става изцяло гратис за клиентите. В допълнение за средствата по овърдрафт не се дължи такса за кредитна оценка, а утвърдената сума е налична до 1 час след подписване на контракта в делничните дни.

Новият напълно цифров заем и овърдрафт добавя всички останали функционалности на мобилното банкиране – разкриване и следене на сметки; преводи в лв. и валути към лични и непознати сметки; преводи към бюджета; бързо и елементарно заплащане на битови сметки; следене, разсрочване, блокиране и отблокиране на банкови карти; заявяване на нова дебитна карта.

За всички свои клиенти, които срещат проблем с заплащанията си или профилите си в онлайн или мобилното банкиране, ОББ е планувала непрекъсната връзка с контактния си център. Екипът на банката остава напълно разполагаем на телефон 0700 117 17.

* Предварително утвърденият потребителски заем е предопределен за клиенти - физически лица, получаващи трудовото си заплащане в ОББ минимум за 6 поредни месеца преди отправянето на офертата и дали своето единодушие за приемане на персонализирани предложения. От 18 март ОББ поетапно обновява авансово утвърдените предложения измежду своите клиенти. С приоритет клиентите, които ще могат по-бързо да получат и да се възползват от предлагането, следва да дават отговор на следните критерии: да имат интензивно мобилно банкиране към края на месец февруари; да имат към този момент деен овърдрафт, да имат добра кредитна история.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР