Инвеститорите в Биткойн бяха слабо засегнати по време на търговията

...
Инвеститорите в Биткойн бяха слабо засегнати по време на търговията
Коментари Харесай

Владимир Путин поиска по-голяма регулация за криптовалутите, определяйки ги като прекалено рискова инвестиция



Инвеститорите в Биткойн бяха едва наранени по време на търговията във вторник от серия тревожни вести, идващи от Русия, откакто президентът Владимир Путин дефинира криптовалутите като прекомерно рискови и употребявани от престъпния контингент, а централната банка на страната съобщи, че ще поддържа ограничения за блокиране на уеб страници, занимаващи се с търговия на биткойн и на други виртуални валути.

Използването на криптовалути носи съществени опасности, които включват прането на пари, избягването на налози и финансирането на тероризма, разгласи Путин на събитие в Сочи, оповестява Блумбърг. В тази връзка Владимир Путин прикани за по-голям регулация и сподели, че Русия би трябвало да се съветва с други страни при създаването на правила в тази посока. Той обаче предизвести, че също по този начин е значимо да не се слагат прекомерно съществени бариери, добавя Булмбърг.

На обособена конференция в Москва, първият подуправител на Руската централна банка Сергей Швецов пък съобщи, че вложителите би трябвало да бъдат предпазени от " съмнителните " криптовалути. Ние не можем да дадем пряк и елементарен достъп до такива " съмнителни " финансови принадлежности на вложителите на дребно, уточни Швецов, представен от Ройтерс. Той също по този начин дефинира високите опасности свързани с биткойн като един тип „ пирамидална скица “.

Свидетели сме, по какъв начин за много малко време биткойнът последователно се трансформира в актив, придобиван за приемане на висока рентабилност, което значи, че има признаци за " финансова пирамида ", сподели Швецов, съгласно съветската осведомителна организация ТАСС.

Подуправителят на централната банка също по този начин алармира, че Русия може да блокира достъпа до уеб страници за търговия, които оферират криптовалути като биткойн.

Независимо от суровия език обаче, Русия надали ще забрани напълно търговията с биткойн и с останалите виртуалните валути, както преди време направиха управляващите в Китай.

Няма смисъл да забраним изцяло сходна търговия, належащо е да я контролираме, съобщи през предишния месец съветският финансов министър Антон Силуанов.

Инвеститорите в криптовалути реагираха леко отрицателно на изказванията от Русия, като през днешния ден цената на биткойн се намалява едва с 0,6% към 4788 $, само че все пак водещата криптовалута е към момента с цели 400% над нейните равнища при започване на годината.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР