Инвеститорите често чуват, че въпреки пазарните сривове, акциите са склонни

...
Инвеститорите често чуват, че въпреки пазарните сривове, акциите са склонни
Коментари Харесай

Как да инвестирате на волатилни пазари?

Инвеститорите постоянно чуват, че макар пазарните сривове, акциите са склонни да се повишават с времето. Но кажете това на вложителите, които гледат по какъв начин портфейлите им понижават, изключително в случай че влагат пасивно в индексни фондове. Те съставляват групи от акции, които наблюдават показатели като S&P 500, Nasdaq или Dow Jones Industrial Average.

В продължение на поредицата на Yahoo Finance " Какво да вършим на мечи пазар ", от изданието попитаха специалистите какво мислят за вложението в индексни фондове през тези нестабилни времена.

Пазарите претърпяха сериозен спад тази година и са към този момент на меча територия. Пасивните вложители в индексни фондове са " под вода ". Сега въпросът е би трябвало ли те да се разделят със своите вложения и да помислят за други други възможности?

" Най-общо казано, не е добра концепция да се пробвате да определяте времето на пазара (да таймирате пазара), без значение дали купувате индексен фонд или интензивно ръководен фонд.

Когато пазарът върви надолу, постоянно е най-хубавото време да вложите пари в дълготраен проект. През последното малко повече от десетилетие, бяхме в интервал на евтини пари, където основите бяха по-малко значими ", сподели Джим Полк, началник на финансовите вложения в Homestead Advisers, пред Yahoo Finance.
 Частните вложители разпродават акциите на огромни американски компании
Частните вложители разпродават акциите на огромни американски компании

Кой бранш е с най-вече разпродажби

" Почти всички акции се покачваха, тъй че да бъдеш в индексен фонд беше добре. Колкото повече активи се вливаха в индексния фонд, толкоз повече фондът трябваше да купува това, което към този момент притежаваше, което сътвори благоприятен кръг ", добави той.

Междувременно Тери Сандвен, основен финансов пълководец в U.S. Bank Wealth Management, сподели: " Историята демонстрира, че вложителите с дълги времеви хоризонти са склонни даизпитват удобна възвръщаемост, защото съмненията на възвръщаемостта от година на година, както позитивни, по този начин и негативни, се изглаждат от по-дългия времеви цикъл.

Това се отнася както за дейните, по този начин и за пасивните капиталови стилове. " Трябва ли вложителите да бъдат по-придирчиви, когато влагат? " Инвеститорите постоянно би трябвало да бъдат придирчиви, когато влагат, макар че в климат на висока неустановеност и по-ниска предстояща възвръщаемост това става още по-важно ", сподели Даниел Берковиц, старши капиталов чиновник в Prudent Management Associates, пред Yahoo Finance.

С възходящите лихвени проценти, " Смятаме, че капиталовата среда ще бъде по-трудна, в сравнение с беше през последните няколко години. Пазарът ще разграничава фирмите и акциите доста повече, в сравнение с през последните няколко години ", сподели Полк от Homestead Advisors.

" Като дейни мениджъри ние имаме вяра, че има стойност да знаете какво притежавате и да прилагате порядъчен развой за идентифициране на благоприятни условия с висока увереност. И с тази изменяща се пазарна динамичност ще бъде дадена по-голяма стойност на дейните мениджъри, които могат да се разграничат от бенчмарка ", добави той.

Как вложителите търсят и избират печеливши активи?

" Не всички акции са позиционирани еднообразно. Акциите " спечелили " са тези, които най-добре дават отговор на задачите на вложителите, вариращи от интернационалните против локални, огромни против дребни компании, стилове на напредък против стойност и композиция от систематизиране на активи ", сподели Тери Сандвен, основен финансов пълководец на U.S. Bank Wealth Management, пред Yahoo Finance.

" В последна сметка фирмите би трябвало да генерират непрекъснат растеж на приходите, с цел да имат доста по-висока наклонност. Други фактори включват мощ на салдото, финансови условия, паричен поток, конкурентна среда и така нататък ", добави Сандвен.

По-специално за вложителите, употребяващи интензивно ръководени тактики, " задържането им през цялостни пазарни цикли е от решаващо значение за триумфа. Идентифицирането на печелившите мениджъри авансово е предизвикателство, само че това е единствено половината от борбата ", сподели Берковиц от Prudent Management Associates.

" Много е елементарно да се избави интензивно ръководена тактика, която е доста по-слаба от пазара през дадена година или даже 3-годишен небосвод, само че даже и най-успешните дейни тактики изпитват този вид незадоволителна продуктивност - това е естествена част от вложението ", счита Берковиц.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР