Инвеститорът милиардер Рей Далио от Bridgewater Associates заяви, че парите

...
Инвеститорът милиардер Рей Далио от Bridgewater Associates заяви, че парите
Коментари Харесай

Рей Далио: Кешът не е сигурно убежище

Инвеститорът милиардер Рей Далио от Bridgewater Associates съобщи, че парите в брой не са мястото, където вложителите да търсят леговище на фона на волатилността на пазарите, провокирана от новия вид на короанвируса.

„ Кешът не е безвредна инвестиция. Парите в брой не са несъмнено леговище, тъй като те един тип ще бъдат обложени с налога на инфлацията “, разяснява създателят на най-големия жедж фонд в света.

Според него в бурни време сигурността и добре уравновесеното потртофили са двете най-важни неща.

„ Можете да намалите риска, без да намалявате възвръщаемостта си “, добави той.

Вариантът Омикрон, открит първо в Южна Африка, раздруса пазарите в петък, откакто СЗО го дефинира за „ пораждащ безпокойствие “. Тогава показателят на сините чипове Dow Jones се срина с цели 900 пункта, записвайки най-лошото си на ден показване от октомври 2020 година

Все още не е ясно дали Омикрон е по-опасен от досегашните разновидности на вируса, въпреки че съгласно южноафриканския доктор, алармирал първи за новата разновидност, тя се характеризира с по-леки признаци.

Пандемичното дъно на пазарите, достигнато през март 2020 година, бе поправено бързо с помощта на огромните фискални и парични тласъци от държавното управление на Съединени американски щати и Федералния запас. Заливането на пазара с пари обаче сътвори пределени стопански и политически проблеми, сподели Далио.

„ Не можете да повишите стандарта на живот, като увеличите количество на заемите в системата, тъй като това са просто повече пари, преследващи същото количество артикули “, сподели той. „ Това ще засегне финансовите пазари по методите, които видяхме, и ще повлияе на инфлацията. Това няма да увеличи виталния стандарт по значителен метод. След като инфлацията стартира да хапе, това ще има политически последствия “, добави той.

Централната банка на Съединени американски щати продължава да изпитва усложнения с контрола на инфлацията, която се оказа по-агресивна и упорита от предстоящото. Според членовете на Фед инфлацията е достигнала стадия, при който те могат да стартират последователно да понижават размера на месечните тласъци, които дават посредством закупуване на облигации.

„ Това, което виждаме да се случва, се е случвало доста - доста пъти в историята. Все едно гледаме остарял филм “ сподели още Далио.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР