Инвеститор е проявил интерес към бизнеса на "Теленор Груп" в

...
Инвеститор е проявил интерес към бизнеса на "Теленор Груп" в
Коментари Харесай

Има интерес към фирмите на Теленор в Унгария, България, Черна гора и Сърбия

Инвеститор е показал интерес към бизнеса на "Теленор Груп " в Централна и Източна Европа - мобилните оператори в Унгария, България, Черна гора и Сърбия, оповестиха от компанията. От Telenor ще прегледат тази поръчка и се чака тази процедура да завърши до края на първото тримесечие на годината, прецизират от компанията в прессъобщение до медиите.

Още преди седмица се появи новината, че американски фонд имал интерес към бизнеса на групата "Теленор " в района. Цитираше се и цена от към 2 милиарда евро. От Telenor не показаха името на възможния покупател. На четирите пазара, за които става въпрос норвежката компания има съвсем 10 милиона клиента. Общите им доходи на сдруженията в Сърбия, Унгария, Черна Гора и България са 323 милиона евро.

"Теленор " стъпи в България в средата на 2013 година, когато изкупи активите на "Глобул " и "Германос телеком България " от гръцката ОТЕ. Цената на договорката тогава бе 717 милиона евро.

Telenor има над 3.2 милиона дейни консуматори в България. Към края на септември 2017 година, услугите на компанията са налични за 99.64% от популацията и на 89.80% от територията на страната, a 4G мрежата на "Теленор " покрива 90.81% от популацията на страната.

"Теленор България " е част от интернационалната Теленор Груп, която оперира в 13 страни в Европа и Азия, и има 211 милиона клиенти. В Telenor България работят над 2300 висококвалифицирани експерти, а продуктите и услугите на компанията се оферират в към 370 търговски обекта в страната, измежду които близо 230 лични представителни магазина и към 68 магазина на формален сътрудник Internity.

От август предходната година Оле Бьорн Шилстед е основен изпълнителен шеф на "Теленор България ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР