Инцидентът с поразените от мълния 11-годишни деца по време на

...
Инцидентът с поразените от мълния 11-годишни деца по време на
Коментари Харесай

Едното от ударените от мълния в Русе деца почина, другото е в медикаментозна кома

Инцидентът с изумените от гръмотевица 11-годишни деца по време на подготовка довечера на стадион „ Дунав “ в Русе, при който едното момче умря, а другото е в тежко положение в болница, е голяма покруса и за футболен клуб „ Дунав “, и за града. Всички сме потресени от случилото се, разяснява за Българска телеграфна агенция ръководителят на Управителния съвет на ФК Дунав (Русе) Диян Димов.

„ Поднасяме съболезнования на околните и родителите на умрялото дете. Молим се другото момче да се възвърне “, съобщи Димов.

Инцидентът стана малко преди 19 часа в сряда, когато гръм падна на стадион „ Дунав “ в Русе и порази две 11-годишни деца, едното от които издъхна, макар напъните на лекарите в болница „ Канев “. По първична информация децата са били на подготовка на детския футболен клуб в едно от помощните стадиони на стадиона, когато завалял мощен дъжд с гръмотевици. Докато тичали към навеса, мощният гръм повалил две от тях.

Другото дете е в извънредно тежко положение.

„ От всички проучвания, които бяха направени, се оказва, че става въпрос за една тежка увреда на цялото тяло вследствие на контузията. Говори се за засягане на сърцето, черния и белия дроб, с мозъчен отток. Към момента е нормализирано “, съобщи за NOVA доктор Бланш Ангелова от УМБАЛ „ Медика “.

Старши треньорът на „ Дунав 2 “ Мариян Тодоров описа, че е бил на прилежащото игрище, когато се е случил случаят.

„ Не съм бил на тренировката. Това, което ми беше обяснено, е, че преди случая е било облачно, само че не е имало причина за гръмотевична стихия. Изведнъж е гръмнало. По време на тренировката е имало и родители, които са следили децата си по какъв начин упражняват “, изясни Димов.

По думите му треньорите са инструктирани при неприятно време да прибират децата в съблекалните.

„ В случая ми споделиха, че не е имало такава причина. Треньорът преценя предвид на обстановката дали тренировката да продължи, или не. Имало е и доста очевидци на случая. На тренировката са били и родители на деца от школата “, изясни Димов.

Той сподели, че по случая тече следствие.

„ Концесионерът на стадиона е обяснил, че има гръмоотводи. Покрай игрището също има доста здания, на които също има гръмоотводи. Не мога да си обясня по какъв начин се стигна до тази обстановка “, сподели още Димов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР