Инцидентът от снощния мач от Шампионската лига по футбол между

...
Инцидентът от снощния мач от Шампионската лига по футбол между
Коментари Харесай

Легенда на Ливърпул: И аз съм чернокож, но не виждам проява на расизъм

Инцидентът от снощния мач от Шампионската лига по футбол сред и не е демонстрация на расизъм, съобщи легендата на Джон Барнс, който също е тъмнокож. Той счита, че единственият метод за помощник арбитъра Себастиан Колтеску да уточни асистент треньора на турския тим Пиер Уебо е да го назова " чернокожия човек ".

" Главният арбитър просто попита асистента си кой от тях би трябвало да бъде глобен и той трябваше да му опише по какъв начин наподобява съответният човек. Можете ли да ми обясните по какъв начин тъкмо можеше да го опише, с изключение на с " чернокожия човек "? Съдиите не знаят имената на треньорите и те нямат номера. Какво друго можеше да направи? Аз съм негър и не виждам демонстрация на расизъм в този случай. Как другояче да обясниш на основния арбитър? ", написа Барнс в " Туитър ".

Двубоят сред ПСЖ и Истанбул Башакшехир ще бъде доигран през днешния ден от 19.55 часа, откакто двата тима се прибраха в съблекалните в 14-ата минута. Срещата няма значително значение, защото французите към този момент имат несъмнено място на осминафиналите, а турците отпадат.
В същото време от УЕФА оповестиха, че аленият картон на Уебо е анулиран и той ще може да участва на аварийна пейка по време на мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР