Интригата около жалбата на Йордан Лечков срещу избирането на Михаил

...
Интригата около жалбата на Йордан Лечков срещу избирането на Михаил
Коментари Харесай

Оставката на Лечков не е вписана, но гласуването му за Касабов - да

Интригата към жалбата на Йордан Лечков против избирането на Михаил Касабов за и.д. президент на БФС се заплете, откакто стана ясно, че оставката на Лечков като първи вицепрезидент не е вписана в Търговския указател. Така той фактически може да има искания да оглави футболния съюз до конгреса.

От друга страна, е вписан гласът на Лечков, дружно с тези на останалите членове на Изпълкома, в поддръжка на издигането на Касабов за краткотраен президент.

" В Търговския указател има протоколно решение с подписи на членовете, без Спас Русев, с което избират Михаил Касабов за президент на БФС. Оставка от страна на господин Лечков, отразена в Търговския указател, няма ", съобщи юрист Димитър Ганев пред Нова тв.

Това очевидно значи, че Лечков е отказал подадената от него оставка да бъде вписана и е изчакал да минат локалните избори, в които несполучливо се кандидатира за нов мандат като кмет на Сливен, с цел да предяви искания към шефския пост.

А членът на Изпълкома и президент на " Славия " Венцеслав Стефанов продължи да недоволства против постъпката му. " Йордан Лечков си подаде оставката. Това негово деяние, което е сега, не го разбирам. Прави неточност, тъй като един футболен човек би трябвало да се преценява. В момента във футбола е нужно успокоение. Сътресенията във футбола на никое място не са мечтани. За мен сега президент на БФС е Михаил Касабов и той би трябвало да продължи до избирането на нов президент. Всички сме хора с достолепие и никога няма да се занимаваме с такива евтини трикове ", разяснява Стефанов пред радио " Дарик ".

Той още веднъж уточни предприемача Веселин Балевски като подобаващ претендент за президент на БФС. Бившият футболист на " Левски " и национал обаче съобщи, че има доста бизнес задължения и избира да изкара четвърти мандат като член на Изпълкома, само че не и да оглави футбола. След което на собствен ред уточни като точния човек за поста мениджъра Лъчезар Танев, който пръв заприказва за възможна кандидатура на Балевски.

Междувременно се появи и възможна дата за конгреса - 5 юни 2020 година, по информация на Нова тв.

 

НАЗНАЧЕНИЕ

Руснакът Сергей Карасьов бе избран за основен рефер на последния ни мач от група А от квалификациите за Евро 2020 - против Чехия. Двубоят е в неделя от 19.00 ч. на ст. " Васил Левски " и ще се предава от БНТ1. Срещата обаче ще се играе пред празни трибуни поради наказване от УЕФА за расистки прояви при 0:6 против Англия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР