Интимната женска натура, особено чувствената, сладострастна и провокативно разголената –

...
Интимната женска натура, особено чувствената, сладострастна и провокативно разголената –
Коментари Харесай

Съвременни български художници - Стефан Георгиев

Интимната женска натура, изключително чувствената, сладострастна и провокативно разголената – това евентуално е най-популярната тематика в историята на живописното изкуство, вдъхновяваща епохи наред художниците по света.

 Стефан Георгиев (Stefan Georgiev) e надарен български художник, роден през 1954 година в град Велико Търново, България. Той стартира своята кариера в изобразителното изкуство, мощно повлян от актуалните и неповторими връзки към живопистта на разголената натура, трансформирала се в основна тематика на неговите произведения. Несравнимата хубост и изразителните форми на женската голота е най-голямото ентусиазъм за художника. Създаваните от Стефан изображенията на голи женски фигури поразяват наблюдаващия с майсторството на създателя и феноменалните механически начини, подчертаващи и увеличаващи чистата хубост на картините, посредством които художникът показва своето боготворене, удивление, а също и устрема си към дамата.

Съвременни български художници - Валери Ценов

Съвременни български художници - Юли Шумарев

 Картините на Стефан припомнят на всеки за моментите на непосредственост. В тях се вижда голяма разлика от класическите изображения. Художникът употребява ярка цветова палитра и разнообразни материали. Централното място в множеството от неговите работи е отредено за изисканите хубавици, предизвикващи у фена (и това не е учудващо), еротични чувства, изначално съдържащи се във всяка гола женска фигура.

 През 1974 година Стефан приключва Висшето учебно заведение по изящни изкуства и продължава своето обучение в Националната художествена академия „ Николай Павлович ” в София, която приключва през 1982 година Оттогава той постоянно взе участие в независими и групови изложения, неговите творби неколкократно вземат участие в национални и интернационалните изложения и са показвани по целия свят в редица влиятелни галерии. Картините му получават доста висока оценка и са скъпи експонати за доста частни колекционери в Европа, Съединени американски щати и Канада.

Превод от съветски език за УЧИТЕЛИ БГ: Александър Василев

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР