Интервю с 500 професионалисти от различни браншове и видове работа

...
Интервю с 500 професионалисти от различни браншове и видове работа
Коментари Харесай

10 изключително ефективни навика за общуване, за да получите по-бързо това, което искате: Експерт

Интервю с 500 експерти от разнообразни сектори и типове работа демонстрира, че въздействието и постигането на мечтаното в работата постоянно зависят от това какъв брой дейно предавате мнението си, изключително когато става въпрос за  цифрова връзка.

Всичко се свежда до това да бъдете " комфортен за прилагане " сътрудник - подобен, който улеснява живота на другите. Колкото повече можете да улесните одобряването на концепциите си, като натискането на един бутон, толкоз по-вероятно е да получите зелена светлина.

Ето 10 малко известни навика за другарство, с които да увеличите възможностите си да получите по-бързо това, което желаете:

 

 1. Ако имате концепция, която е мъчно да си визиите, споделете фотография, схема или макет.

Това е поговорката " показвай, а не разказвай ". Вместо да питате дали цветът на фона би трябвало да е светлозелен или тъмнозелен, покажете и двата разновидността, с цел да могат хората сами да видят разликата.

2. Ако имате редактирана версия на документа, проследявайте измененията и добавяйте мнения, обясняващи мисловния ви развой.

Колкото повече можете да насочвате вниманието на хората към това, върху което желаете да се съсредоточат, толкоз по-малко време ще губят хората - и толкоз по-малко ще се постанова да чакате. Това значи да кажете: " Одобрявате ли двете проследявани промени, които прибавих на втората страница? ", а не " Ето последната чернова от 20 страници ".

3. Ако разполагате с информация от съответен източник, на която другите биха желали да се базират, споделете хипервръзка към уеб страницата.

Ако очаквате, че другите ще би трябвало да отворят още един таб в браузъра, сте планували още една точка на търкане - а съществуването на подготвен източник е опция за вас да улесните живота им.
4. Ако имате файл с форматиране, което може да се покаже по друг метод на другите устройства, изпратете го като PDF.

PDF файловете се демонстрират по един и същи метод на всяко устройство, тъй че това може да ви помогне да увеличите възможностите на получателите да могат да прегледат работата ви, без значение къде се намират.

 

5. Ако имате файл, в който хората би трябвало да манипулират информацията, изпратете истинския файл, който може да се редактира.

Въпреки че получателят ви може в никакъв случай да не се наложи да рови в данните или да манипулира истинския файл, вие му спестявате нуждата да ви пита за него - и на собствен ред евентуално забавяте процеса.
6. Ако сте взели решение, което желаете да документирате, с цел да избегнете възможни недоразумения, изпратете имейл с пояснение на решението.

Не всеки ще си спомни с какво се е съгласил. Казвайки: " За да обобщим, взехме решение да... " или " Както беше разисквано, идващите стъпки са... ", освен гарантирате, че всеки прави това, което е споделил, че ще направи, само че и предотвратявате някой да се откаже по-късно.
7. Ако имате доста детайлности, които хората би трябвало да пресеят, изпратете файл, който те да прегледат в свободното си време.

(Освен това насрочете следваща среща, в случай че е необходимо).

Дори и не всички да прегледат изпратеното преди срещата, шерването на допустимо най-вече информация авансово ви разрешава да прекарате повече от времето на срещата в разискване, а не в образование. Освен това е по-учтиво, в сравнение с да се нахвърляте с информация върху другите.
8. Ако имате тематика, която е комплицирана, спорна или изисква разискване, насрочете позвъняване или среща.

По този метод изчиствате възможни недоразумения за 10 минути - а не посредством 10 имейла, разтеглени в продължение на 10 дни с копия от 10 души.

 

9. Ако би трябвало да насрочите среща, изпратете покана в календара, в която ясно да посочите датата, часа и метода на осъществяване на срещата.

Наличието на тези елементи може да помогне както на вас, по този начин и на другите да избегнете бърникането в последната минута, с цел да разберете кой на кого се обажда - и на собствен ред да се разстроите и да изгубите от взор това, за което въобще се допуска, че ще се състои срещата.

 

 10. Ако имате решение, което изисква утвърждението на няколко души, консултирайте се с тях поотделно.

По-вероятно е да получите мечтаното утвърждение, в случай че знаете, че всички в стаята към този момент са съгласни с проекта ви, в сравнение с в случай че всеки чува концепцията ви за първи път - и се оглежда, с цел да види по какъв начин реагират другите.

Горик Нг е кариерен съветник в Harvard College, профилиран в консултирането на студенти и експерти от първо потомство, с ниски приходи. Работил е в региона на управническото консултиране в Boston Consulting Group и е откривател в плана " Управление на бъдещето на работата " в Harvard Business School. Той е създател на " Неизречените правила: " Тайните на верния старт в кариерата ".

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР