Интервю на бившия германски канцлер Герхард Шрьодер пред Ню Йорк

...
Интервю на бившия германски канцлер Герхард Шрьодер пред Ню Йорк
Коментари Харесай

Шрьодер: Путин има интерес да спре войната, но не е лесно

Интервю на някогашния немски канцлер Герхард Шрьодер пред " Ню Йорк таймс " разбуни духовете за връзките му с Путин на нова сметка. " Зверствата в Буча би трябвало да бъдат разследвани до дъно. Путин е почтен, заповедите са издавани от по-ниските чинове ", предава " Билд " най-скандалните моменти от изявлението и акцентира, че " почтеният Путин " е наградил военната част, която държа Буча в окупация. 

В средата на март Шрьодер посети Москва и се е срещнал с Путин. На тази среща схванал, че " Войната е грешка и самият Путин има интерес да й постави край. Но това не е толкоз елементарно, има още няколко неща, които би трябвало да се изяснят. "

Шрьодер оживено споделя какви вицове му разказал Путин, до момента в който ходили на сауна в този момент в Сочи. " Хората знаят само половината от истината за Путин ", споделя някогашният канцлер, до момента в който демонстрира на журналистката от " Ню Йорк таймс " радостни фотоси от последната си аудиенция при съветския президент. За длъжностите, с които беше награден от Путин, е получил 1 милион $, само че споделя, че не изпитва никаква виновност за това. 

Шрьодер акцентира, че при работата си с Русия той „ постоянно е служил на ползите на Германия. Правя каквото мога. И най-малко едната страна ми има вяра... ". Журналистката не икономисва, че диалогът се е провел при изобилна приложимост на бяло вино. Не е изненада, че някогашният канцлер е срещу налагането на енергийно ембарго на Русия. 

Бившият немски канцлер споделя, че Русия не може да бъде изолирана в дълготраен проект и, че немската промишленост се нуждае от съветски запаси. „ Страна като Русия не може да бъде изолирана политически или стопански в дълготраен проект. Германската промишленост се нуждае от суровините, с които Русия разполага. Това са освен петрол и газ, само че и редкоземни детайли. И това са първични материали, които не могат просто да бъдат сменени “, сподели Шрьодер 

Интервюто разбуни духовете против някогашния канцлер на нова сметка. Лидерите на СПД разясниха, че Шрьодер не може да бъде един от тях. Намесиха се и водачи на ХДС. Премиерът на Северен Рейн - Вестфалия Хендрик Вюст назова Шрьодер нахалник, настоя да бъде изключен от СПД. Вюст счита да предложи и строга наредба, че президентите и канцлерите след мандата си нямат право да бъдат финансирани от непознати страни. 

Шрьодер беше подложен на яростни рецензии вкъщи и в чужбина незабавно след началото на войната, тъй като отхвърли да прекъсне околните си връзки с Москва. Дори няколко от чиновниците в офиса му напуснаха работа, след като той не се отхвърли от високите си постове в обвързваните с Кремъл енергийни колоси " Роснефт " и " Газпром ". 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР