Интернационална вкусотия с интересно име и дваж по-интересен вкусНеобходими Продукти●

...
Интернационална вкусотия с интересно име и дваж по-интересен вкусНеобходими Продукти●
Коментари Харесай

Флам Кухен

Интернационална вкусотия с забавно име и дваж по-интересен усет

Необходими Продукти

● вода - 1 ч.ч. (250 мл) топличка
● квас - 1 ч.л.(5 мл)
● сол - 1 ч.л.(5 мл)
● брашно - 1/2 ч.ч. (125 мл) самонадигащо се
● брашно - 1 и 1/2 ч.ч. (375 мл) нормално
● бекон - 1 ч.ч. (250 мл), нарязан на кубчета
● сметана - 1 ч.ч. (250 мл) заквасена (14%) или крем фреш
● лук - 1 ч.ч. (250 мл) нарязан
● сол - на усет
● черен пипер - прясно надробен

Начин на подготвяне

За тестото смесете топлата вода и маята и се оставя да престои 5 минути, до момента в който шупне. Добавете сол и брашно и разбъркайте с дървена лъжица, до момента в който се оформи тестото и стартира да се отделя от стените на купата. Прехвърлете тестото върху леко набрашнена повърхнина и месете в продължение на 2 минути, до момента в който тестото стане меко и еластично. Покрийте и оставете да шупва 20-та минута на топло място.

Загрейте фурната до 220 градуса и си пригответе дъска или тава за печене, застлана с хартия за печене. Сложете бекона в малко студена вода, оставете да кипне и го отцедете. Това се прави, с цел да може беконът да се освободи от непотребни мазнини и сол и да не изгаря по време на печене на тартата.

Тестото се разделя на 4 равни елементи, които леко се посипват с брашно. Всяка се разточва фино на правоъгълен и тъничък блат, като за пица.

Разпределяйте върху всеки блат по 1/4 от заквасена сметана върху повърхността на тестото, от горната страна поръсете с 1/4 от лука, бекона и подправяйте със сол и черен пипер.

Изпечете флам кухена във фурната за към 8 минути всеки. След това приплъзнете от хартията за печене и запечете без нея още към 3 минути, до момента в който се получи златиста и хрупкава коричка.

Готовия флам кухен върнете върху хартията и разрежете на квадратни части. Във Франция Флам Кухен е прочут като Тарт Фламбе (Tarte flambée). Във Франция и Германия тестото на Флам Кухен може да се купи готово от магазините.

Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР