Интересно признание направи популярният български журналист Георги Тошев. Поводът бе

...
Интересно признание направи популярният български журналист Георги Тошев. Поводът бе
Коментари Харесай

Георги Тошев: Спрях да шофирам преди 26 г. заради злополука, но обиколих 200 държави

Интересно самопризнание направи известният български публицист Георги Тошев. Поводът бе Денят на Земята, който се отбелязва през днешния ден, като той прикани да се грижим повече за природата.

" Без това, което ще ви кажа, да е пример и за образец, само че аз не карам кола от повече от 26 години. Случи се една акцидент. Отказах се от колата. Не, че аз съм предизвикал злополуката, просто взех решение. Мислех, че животът ми е неосъществим. Но аз съм обиколил 200 страни и не преставам да пътувам. Онзи ден се върнах от Парма, където бях за ден и половина ", разкри той в " Преди обед ", където през днешния ден е гост-коментатор по заменяне.



" Смятам, че минималното потребление на коли, които замърсяват, ни прави освен по-здрави. Добре е да вървим сред 10-12 и повече километра дневно, аз го върша, когато не работя и имам повече свободно време. Трябва да се замислим какво предизвикваме на климата и на околната среда. Това е съзнателният избор по какъв начин да живееш, тъй като вижте какво се случи в Дубай, вижте какво се случва тук - бяхме 27-28 градуса, през днешния ден са 5. Тоест, за всичко това си има аргументи и тези аргументи са в нас. Ходете повече пешком, карайте коли, които са електрички. Колелата също. Аз се пребих скоро, само че няма да се откажа. Пребих се с едно автоматизирано колело, само че няма да се откажа да вървя пешком, да карам колело и колкото се може по-отговорни да бъдем по метода, по който се отнасяме към природата и към всичко, което ни заобикаля ", прикани Тошев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР