Интересни подробности за ремонта на новия бул. "Левски" научи Varna24.bg

...
Интересни подробности за ремонта на новия бул. "Левски" научи Varna24.bg
Коментари Харесай

Потапят новия бул. Левски

Интересни детайлности за ремонта на новия бул. "Левски " научи Varna24.bg от оповестения план по отношение на разискването на новия заем, който ще тегли Община Варна за построяването на трасето. Припомняме, че страната отпусна на морския град 80 млн.лв. за грандиозното начинание, а Община Варна ще тегли в допълнение малко над 30 млн.лв.
От обявата излиза наяве, че след ремонта равнището на бул. "Вл.Варненчик " се резервира към съществуващо състояние, а бул. "В.Левски " се  "потапя ".
 
С създаване на бул. "Васил Левски " в сектора от ул. "Подвис " до ул. "Девня " се прекосява по диагонал целият град, като се обезпечава директна връзка от най-южната част на града до изхода към североизточната част и курортните комплекси на града. 
Пресичанията на новият сектор с всички напречни районни артерии - ул. " Прилеп ", булевардите "Цар Освободител ", "Сливница ", "Вл. Варненчик " и ул. "Кракра " ще се реализира на разнообразни равнища, като бул. "Васил Левски " ще минава на долно равнище, неприкосновено и по този метод ще извършва предназначението си на скоростно трасе;
По цялата дължина на булеварда от ул. "Божур "/ "Прилеп " до ул. "Г.Пеячевич "/ "Девня " ще се извършва промяна на отводнителния канал, като същия се удълбочава и облицова и остава междинна разграничителна линия на двете обособени пътни платна на бул. "Васил Левски ".
Съществуващото мостово оборудване на ул. "Прилеп " ще бъде отстранено и на негово място ще бъде построено напълно ново. Това се постанова от реконструкцията на отводнителния канал и от нуждата да се обезпечи премостване (надлез) на две платна с разделител, като общата широчина в напречно отношение е към 27м. Също по този начин се построяват и връзките - качване/слизане сред артериите единствено в и от посока Златни Пясъци.
На бул. "Цар Освободител " - настоящото мостово оборудване е краткотрайно, с непълен отвор, странично от настоящето състояние на отводнителния канал, който в сектора е облицован, и като местонахождение и дълбочина не дава отговор на потребностите на капиталовия план. В това кръстовище реконструкцията е доста огромна, по отношение на съществуващото състояние. Поради близостта на двете улици - "Прилеп " и "Цар Освободител ", същите нямат директна връзка между тях. За да се реализира такава ще се направи пробив от ул. "Кестен ", както и ще се продължава по ул. "Прилеп " до ул. "Отец Паисий " за развръзка на кореспонденциите.
По бул. "Сливница " - все още съществува оборудване, което няма да дава отговор на капиталовото желание след построяването на бул. "Васил Левски ". Тук също се постанова разрушение на сегашният мост и построяването на напълно нов. В този транспортен възел всички направления са обезпечени, с минимални спорове /като конфликтни точки/.
За неприкосновено прекосяване на бул. "В. Левски " на долно равнище, ще бъдат построени рампи за слизане и качване, както и велотрасе.
Нивото на бул. "Вл.Варненчик " се резервира към съществуващо състояние, а бул. "В.Левски " се "потапя ". 
Разминаването на двете равнища още веднъж се реализира посредством създаване на ново мостово оборудване. Локалните платна се построяват на пилотни структури и обезпечават връзките на кореспонденциите, посока Център и посока Изход към Автомагистрала "Хемус ". 
Ул. "Кракра " - на пресичането с тази улица, все още, няма съществуващо оборудване, изпълненото такова е на ул. "Кап.Райчо ". С актуалната инвестиция се построява напълно ново мостово оборудване - надлез, който е съгласуван с бъдещото предугаждане на регулационните проекти и концепцията на Общ устройствен план на града. В общия проект е планувано прекосяване на ул. "Кракра " през цялата територия на региона и през Западна промишлена зона, като районна артерия. 
С построяването на оборудването към бул. "В. Левски " на този стадий ще се приготви и бъдещото прекосяване на ул. "Кракра ", а съществуващото оборудване на ул. "Кап. Райчо Николов " ще се реконструира за пешеходно придвижване. 
Връзка и преход от бул. "В.Левски " с ул. "Георги Пеячевич " към ул. "Девня " - Разстоянието от към 200м. е решено посредством сливане в кръгово кръстовище/а, посредством гладко прекосяване на транспортните потоци от бул. "Левски " към ул. "Девня ", за бърз изход/вход от града. В този сектор се постанова построяването на 2бр. спомагателни мостови уреди, при пресичането на дерето. Зоната сред двата булеварда - "Девня " и "В.Левски " ще се залеси и благоустрои за по- привлекателен образ на града в региона.
Наред с огромните мостови уреди по трасето, общо 7 бр., огромната дължина на пилотните структури при рампите за слизане и качване - към 3 300м., забележителната реорганизация и удълбочаване на охранителния канал /‘Франга дере "/, се построяват и реконструират всички подземни връзки като водопроводи и канализации, електроразпределителни и телекомуникационни трасета. 
Трасето на булеварда се пресича от съществуващия II-ри Горнопоясен колектор с диаметър 1500 мм. стоманобетон, отвеждащ отпадните води на към 60% от територията на града, който не може да бъде реконструиран. Това постанова равнището на отводнителния канал да бъде съобразено с него. По трасето на булеварда ще се изградят също и: ново улично осветяване - модерно с LED осветители, велоалейна мрежа, пешеходни трасета, както и пресичания, посредством създаване на пасарелки над равнището на булеварда. 
Изграждането на бул. "Васил Левски " е най- огромният инфраструктурен план във Варна от десетилетия. Проект със стратегическо значение за града. Новоизграденият сектор на булеварда дружно със съществуващият все още ще обезпечи директна връзка от най-южната част на града до изхода към североизточната част на града и ще бъде основен разпределител на вътрешноградското придвижване сред периферните региони и обичайните градски територии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР