Интересна мярка срещу енергийната криза и растящата инфлация - Франция

...
Интересна мярка срещу енергийната криза и растящата инфлация - Франция
Коментари Харесай

Антикризисна мярка: Франция разреши преработката на старо олио в гориво

Интересна мярка против енергийната рецесия и растящата инфлация - Франция позволи използването на остаряло олио като гориво.

Всеки ден тонове олио се изхвърлят от заведенията за хранене. Френски народен представител и екоактивист, обаче, предлага новаторска мярка, с която вместо да замърсява околната среда, остарялото олио да помогне както за битката против енергийната рецесия, по този начин и за намаляването на въглеродните излъчвания. А точно - олиото да стане позволено за приложимост като гориво.

След оспорвани диспути, предлагането беше признато от Сената с 341 гласа " за ", 116 " срещу " и 21 " въздържали се ".

Това отваря и нова ниша в бизнеса и към този момент има компании, които вършат гориво от олио.

" Взимаме го такова, каквото е, а по-късно го филтрираме и преработваме ето тук ", изясни Мийар Мишел, общоприет управител на компания за нововъведения.

След преправка, от 10 литра остаряло олио се получават 8 литра гориво, което пък отделя до 90% по-малко нездравословни газове от дизела.

" Това тук е нефилтрирано олио. Съдържа останки от храни. Ето това пък е готовият ни модифициран артикул - към този момент е гориво, което може непосредствено да сипете в резервоара си ", изяснява Мишел.

След като утвърдиха мярката, депутатите в Сената се пошегуваха, че избират да са подвластни от заведенията за хранене, вместо от страните, които имат богати находища на нефт. Единственият минус - до момента в който шофирате, може да ви се приядат пържени картофки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР