Интересът на международните туристи към България се увеличава все повече

...
Интересът на международните туристи към България се увеличава все повече
Коментари Харесай

Привличаме туристи във вътрешността на страната

Интересът на интернационалните туристи към България се усилва от ден на ден през последните години. Това, към което ще се стреми Министерството на туризма отсега нататък, е да притегли туристите към вътрешността на страната. Това съобщи на откриването на 10-тата интернационална туроператорска среща в Пловдив министърът на туризма Николина Ангелкова, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Обикновено ползата към България е за слънце и море, само че ние се стремим да притеглим интереса на екскурзианта и към вътрешността на страната - към градове като Велико Търново, Русе, Пловдив. Пловдив е на първото място във връзка с културен туризъм, София във връзка с така наречен уикенд градски туризъм ", разясни Ангелкова.

За последните три години тя регистрира растеж от 31% на интернационалните туристи спрямо 2015 година и 38% растеж на приходите от интернационален туризъм за същия интервал.

" Само за първите 9 месеца на годината имаме над 3 200 000 000 евро растеж на доходи от интернационален туризъм, което към 9% ", разясни министърът на туризма и добави, че за следващата година се чака растеж с към 10% на туристите.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР