Интересът към покупката на индустриални имоти се завръща, констатират от

...
Интересът към покупката на индустриални имоти се завръща, констатират от
Коментари Харесай

Откриват още 30 000 работни места край Пловдив

Интересът към покупката на индустриални парцели се завръща, установяват от консултантската компания за бизнес парцели Forton. Запитванията са за придобиване на доходоносни активи - логистични и индустриални здания, построени по модерни стандарти и отдадени чартърен с дълготрайни контракти. Потенциалните купувачи обаче демонстрират интерес и към покупко-продажби със притежатели с алтернатива да продадат площите си, оставайки в тях чартърен (sales and leaseback).

„ Действително ползата нараства и това е разумно - първо наемите са постоянни, а и множеството площи към този момент са заети, разяснява за „ Марица” Атанас Ласков, шеф на организация „ Индустриални имоти”, сътрудник на БГ склад в Пловдив. Според него, сега наемите не са толкоз настоящи. Инвеститорите избират да строят нови бази, за лично прилагане. „ Има доста идни планове към Пловдив, които в случай че се запазят тези темпове, евентуално бързо ще се развият”, добави Ласков. Най-силен е ползата на вложителите към Кукленско шосе и Околовръстното шосе, така наречен Южна дъга на Пловдив. Другата „ гореща” локация е в Северната индустриална зона, и по-точно на първия излаз по Голямоконарско шосе, в индустриалната зона на Радиново. Търсят се индустриални площи чартърен към завода на Либхер, твърди Ласков. За страдание обаче сега няма подготвени промишлени площи.

Ето и някои идни планове. Италианската Color chart, профилирана в производството на багра за коса, уголемява индустриалната си база. Мястото е тъкмо против пожарната в ЖР „ Тракия”, а планът е на арх.Ангел Примов. Преди 7 години - през май 2010-а - италианците отвориха собствен офис в Пловдив. Това бе третото им дружество (след тези в Телгате и Болгаре) с 1.100 кв.м повърхност и с 50 нови чиновници. Днес те реинвестират в своята база.

Сред образците е и Френската Latécoère. Базираната в Тулуза компания Latecoere, която е подизпълнител на производителя на самолети Airbus, към този момент строи цех край Пловдив за 15 млн. евро. Французите избраха " Тракия икономическа зона ", а планът излиза от „ Архитектурно дизайнерско студио” на арх. Георги Стоянов.

Ключови за триумфа всеки нов индустриални план са два фактора - положителната инфраструктура и съществуването на работна ръка в региона. За страдание работната ръка става все по-критичен фактор при избора на локация. Затова вложителите са принудени да търсят фрагменти отвън Пловдив. Например в " Тракия икономическа зона " работят над 20 000 души в компании като Liebherr, ABB, Schneider Electric, Magna Powertrain и други Прогнозите за вложенията през идващите 10 години ще стигнат над 1 милиарда Евро. С тях ще се отворят нови 30 000 работни места.
тагове работни места индустриални зони взрив терени
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР