Интересът към пътуванията и туризма се събужда като след дълъг

...
Интересът към пътуванията и туризма се събужда като след дълъг
Коментари Харесай

Скок на резервациите с Airbnb

Интересът към пътуванията и туризма се разсънва като след дълъг зимен сън. За това оповестява платформата за онлайн резервации и нощувки Airbnb като показва, че равнищата на запазванията за бъдещи пътувания доближават до тези от преди пандемията. В международен мащаб броят на резервираните нощувки в градовете през последните 3 месеца на 2021г. са съвсем на равнищата от 2019 година

В Съединени американски щати даже резервациите за огромните градове са се възстановили изцяло. Платформата регистрира рекордна облага от Щатски долар 55 млн илиона за четвъртото тримесечие. Градовете бяха значими дестинации за бизнеса на Airbnb, само че по време на пандемията извънградските региони се оказаха по-предпочитани, защото хората избираха действия навън надалеч от тълпите. 

Сега резервациите в градските региони стартират да порастват и съставляват 49% от резервираните нощувки през трите месеца до 1 януари, споделиха от компанията. Очаква се общият брой нощувки, резервирани през първите три месеца на 2022 година да надвиши равнищата от преди пандемията за първи път от 2 години насам.

Най-голямата смяна в пътуването

Airbnb оповестява, че отдалечената работа, наложена от пандемията, продължава да е формиращ фактор за бизнеса, само че това разрешава повече дълготрайни престои на разнообразни дестинации, с които се комбинира работа и отмора в нова среда, а за какво не и в нова страна?

Близо ¼ от нощувките, резервирани през последните 3 месеца на 2021 година, са били за 4 седмици или повече.

„ Близо две години след пандемията към този момент е ясно, че претърпяваме най-голямата смяна в пътуването след появяването на комерсиалните полети “, се споделя в писмото на компанията до акционерите.

 

" Дистанционната работа даде на доста хора опция да са наложително в офиса всеки ден. В резултат на това, хората избират да живеят на разнообразни места от офиса на компанията си. "

 

Вътрешните и по-кратки пътувания остават по-популярни от интернационалните пътувания, само че AirBnb, чиято централа е в Сан Франциско, се радва да означи, че Covid-19 към този момент не е толкоз рисков за пътуващите. Платформата имаше по-малко анулирания по време на вълната от Омикрон, в сравнение с при другите варианти. А резервациите за лятото в края на януари са се нараснали с 25% по отношение на 2019 година

Приходите през трите месеца до 1 януари набъбнаха със 75% на годишна база до $1,5 млрд, задвижвани частично от по-високите темпове, които скочиха с 20% спрямо предходната година.

Airbnb чака доходи от $1,4 милиарда до $1,48 милиарда през първите 3 месеца на 2022 година, което е повече от прогнозите на анализаторите. Като цяло за 2021 година Airbnb регистрира Щатски долар 6 млрд доходи, до момента в който загубите се свиха до Щатски долар 352 млн.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР