Интересът към националната програма “Отново заедно до момента е голям.

...
Интересът към националната програма “Отново заедно до момента е голям.
Коментари Харесай

“Отново заедно” е една прекрасна възможност за много деца

Интересът към националната стратегия “Отново дружно ” досега е огромен. 1118 възпитаници от 46 учебни заведения са първите, които ще заминат на лятна отмора по, съгласно поръчките в Министерството на образованието до 28 юни. Ще ги съпровождат 120 учители или други педагогичен експерти.

“Националната стратегия “Отново дружно ” е една прелестна опция за доста деца и възпитаници от София и цялата страна да се възползват от безвъзмездни почивки. Въпрос на организация на всяко учебно заведение е дали ще може да провежда и организира такива летни почивки, поради късия краен период, в който програмата беше утвърдена и спусната към учебните заведения. Като цяло програмата е добра и персонално аз се надявам да влезе за програмно финансиране и за идващите години ”, споделя Данко Калапиш - шеф на 107 ОУ ”Хан Крум ” в Лозенец.

Според него критериите, спуснати от МОН, са ориентировъчни и никой не задължава учебните заведения да ги употребява. Краткият период е основал обаче компликации , тъй като доста от дълго време са планувани летните лагери (училището е провело 5 лагерни смени за това лято). Ако се включи учебното заведение, то ще е със промяна през септември.

“Програмата е една прелестна опция както за уредниците на детски лагери - туроператорите, по този начин и за децата, които могат да се възползват от нея. За огромно страдание в доста къс период трябваше да се дефинират туроператорите с цел да изпратят офертите си. Не доста ясни бяха първоначално и критериите, които бяха сложени ”, споделя Надя Вълкова - представител на туроператорите, шеф на Международен детски център “Бригантина ” в Албена.  

Тя изясни, че при лятната отмора за деца има два типа туризъм - туризъм за деца, при настаняване в хотели, където има доста възрастни и лятна отмора за деца в основани за задачата летни лагери (детски центрове).

Разликата е доста огромна, тъй като в детските центрове авансово са назначени експерти аниматори, педагози, само че и рехабилитатори, тъй като програмата за отмора на децата се развива в няколко значими посоки - спорт, творчество и наложително осъществяване на рехабилитационни мероприятия, тъй като общуването с морето, слънцето и пясъка също би трябвало да става под управлението на експерти, с цел да са удовлетворени родителите.

А истината е, че децата чакат с неспокойствие да отидат на детски лагер, тъй като ги чака море и доста развлечение.

Чуйте повече в диалозите на Катя Василева, както и мнението на децата в анкетата на Александра Илиева. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР