Интер победи Барселона с 1:0 и усложни до максимална степен

...
Интер победи Барселона с 1:0 и усложни до максимална степен
Коментари Харесай

"Интер" опря "Барса" до стената в Шампионската лига

" Интер " победи " Барселона " с 1:0 и усложни до оптималната степен задачата на каталунците да стигнат до 1/8-финалите в Шампионската лига. Двубоят беше от третия кръг в група С на най-силния клубен шампионат по футбол и опълчи двата гранда, които в предходните срещи отстъпиха преди третия европейски исполин в потока - " Байерн " (Мюнхен).

Мачът на ст. " Джузепе Меаца " в Милано беше решен с гол на Хакан Чалханоглу в добавеното време на първото полувреме. Каталунците по този начин и не съумяха да върнат попадението, макар че имаха съществено превъзходство след почивката, а в самия край претендираха и за дузпа.

В ранния мач от групата водачът " Байерн " разгроми " Виктория " (Пилзен) с 5:0 и сложи нов връх в Шампионската лига. Германският хегемон стана първият тим в историята, който записва 31 следващи мача без проваляне в груповата фаза (28 победи и 3 равенства в серия, почнала през октомври 2017 г.).

Голеадата във вратата на чешкия отличник се развихри в границите на общо по-малко от час в двете полувремена. Льороа Сане откри резултата в 7-ата мин. и направи 4:0 в 50-ата мин., а останалите попадения вкараха Серж Гнабри в 13-ата, Садио Мане в 21-вата и резервата Ерик Максим Чупо-Мотинг в 59-ата.

Куриозно се разви пък другият дуел от ранната сесия в Шампионската лига довечера. Мачът сред " Олимпик " (Марсилия) и " Спортинг " (Лисабон) в група D стартира с повече от 20 мин. забавяне, защото гостите не съумяха да дойдат в точния момент на " Стад Велодром " поради тапи в южния френски град.

След това португалците поведоха с гол на Франсиско Тринкао още в 1-вата мин. пред празните трибуни на стадиона, затворен за аудитория от УЕФА поради случаите по време на предходното домакинство на марсилци против " Айнтрахт " (Франкфурт). Но в последна сметка " Олимпик " завоюва с 4:1, отбелязвайки три гола за четвърт час, през който гостите останаха и с човек по-малко поради пряк червен картон на вратаря Антонио Адан в 23-тата мин.

В група А " Ливърпул " подхрани разтърсеното си самочувствие с домашен триумф против шотландския " Рейнджърс " с 2:0. Англичаните преобладаваха напълно в английското дерби на " Анфилд " и материализираха превъзходството си с попадения на Трент Александър-Арнолд от директен свободен удар в 7-ата мин. и на Мохамед Салах от дузпа в 53-тата.

" Наполи " пък разруши " Аякс " с 6:1 като посетител в Амстердам и резервира цялостния си актив отпред в класирането. Домакините на " Йохан Кройф Арена " поведоха в 9-ата мин. с гол на Мохамед Кудус, само че получиха четири попадения до почивката и още две през второто полувреме.

 

ШАМПИОНСКА ЛИГА 2022/2023 - III КРЪГ

Група A


" Ливърпул " -  " Рейнджърс " 2:0 (Александър-Арнолд 7, Салах 53-д)

" Аякс " -  " Наполи " 1:6 (Кудус 9; Распадори 18, 47, Ди Лоренцо 33, Зиелински 45, Квартацхелия 63, Симеоне 81)

Класиране: 1. " Наполи " (9 т.); 2. " Ливърпул " (6 т.); 3. " Аякс " (3 т.); 3. " Рейнджърс " (0 т.)

Група B

" Порто " -  " Байер " (Леверкузен) 2:0 (Зайду 69, Галено 87)

" Брюж " -  " Атлетико " (Мадрид) 2:0 (Соуа 36, Жутгла 62)

Класиране: 1.  " Брюж " (9 т.); 2. " Порто " (3 т.); 3. " Байер " (3 т.); 4.  " Атлетико " (3 т.)

Група C

" Байерн " (Мюнхен) - " Виктория " (Пилзен) 5:0 (Сане 7, 50, Гнабри 13, Мане 21, Чупо-Мотинг 59)

" Интер " -  " Барселона " 1:0 (Чалханоглу 45+2)

Класиране: 1.  " Байерн " (9 т.); 2.  " Интер " (6 т.); 3.  " Барселона " (3 т.); 4. " Виктория " (0 т.)

Група D

" Олимпик " (Марсилия) - " Спортинг " (Лисабон) 4:1 (Алексис Санчес 13, Харит 16, Балерди 28, Мбемба 84; Франсиско Тринкао 1)

" Айнтрахт " (Франкфурт) -  " Тотнъм " 0:0

Класиране: 1.  " Спортинг " (6 т.); 2.  " Тотнъм " (4 т.); 3.  " Айнтрахт " (4 т.); 4.  " Олимпик " (3 т.)

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР