Интер (Милано) защити Купата на Италия, спечелена за втора поредна

...
Интер (Милано) защити Купата на Италия, спечелена за втора поредна
Коментари Харесай

Интер спечели първия си голям финал, взе Купата на Италия

" Интер " (Милано) отбрани Купата на Италия, извоювана за втора поредна година. Тимът се наложи над " Фиорентина " с 2:1 в Рим, по този начин завоюва първия си огромен край в края на сезона, на 10 юни следва подобен и в Шампионската лига против " Манчестър Сити ".

На " Фиорентина " също следва еврофинал - в Лигата на конференциите против " Уест Хем ".

Аржентинецът Лаутаро Мартинес вкара и двата гола за отбора. Така той към този момент има 101 попадения за " Интер " от 2018 г. насам.

Това е втори трофей за тима на Симоне Индзеги през сезона, след извоюваната Суперкупата на Италия още през зимата. 

Треньорът и някогашен футболист към този момент има седем купи за 6 години, извоювани с " Лацио " и " Интер " (три Купи на Италия и четири Суперкупи).

" Фиорентина ", който бе алегоричен хазаин, откри още в третата минута посредством Николас Гонсалес, който засече центриране по земя на Джонатан Иконе. В същото време тифозите на " Интер " стачкуваха поради невъзможността да си купят билети с преимущество за финала на Шампионската лига.
 Лаутаро Мартинес (вдясно). Снимка АП/БТА
Един Джеко направи пропуск самичък против вратаря в 24-ата минута. Пет минути по-късно Мартинес изравни след пас в дълбочина на Марчело Брозович. Световният първенец с Аржентина вкара втория си гол в 37-ата минута с воле след центриране на Николо Барела.

" Фиорентина " наложи мощен напън в края на мача, само че Самир Ханданович избави удар на Лука Йович, а по-късно сърбинът направи още два огромни пропуща. Отборът от Флоренция не е печели трофей към този момент 22 година, а на 7 юни играе край в Лигата на конференциите против " Уест Хем ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР